Mobeseler gerillanın hedefinde!

İşgalci Türk ordusunun Avaşîn’e bağlı Werxelê alanına yerleştirdiği mobese kamera gerillalar tarafından imha edildi. Gerillalar, eylemi an be an kayıt altına aldı.

Türk ordusunun 17 Nisan 2022 günü Zap, Avaşîn ve Metîna’ya başlattığı işgal savaşına karşı HPG ve YJA Star gerillaları peş peşe eylemler gerçekleştiriyor. Kürdistan dağlarına yerleştirilen kameralarla gerillayı takip altına almak isteyen işgalci ordunun Avaşîn’in Werxelê alanına yerleştirdiği mobese kamera, gerillanın hedefi haline geldi.

MOBESELERİNE GÜVENİYORLARDI

Gerillalar, eylemlerini kayıt altına alarak Türk medyasının yaydığı yalan haberleri de boşa çıkarıyor. Rêvan ve Çalak isimli gerillalar, Avaşîn’deki Werxelê alanına yerleştirilen mobese kameraya eylem gerçekleştirirken, ilk iş olarak kafa kameralarını hazır hale getiriyorlar.

Bir başka gerillanın kamerasına konuşan Çalak ve Rêvan, Türk ordusunun işgal ettiği mevzilere eylem gerçekleştirmek için geldiklerini söylüyor.

Gerilla karşısında tutunamayan işgalci ordunun mevziyi terk edip kaçtığını belirten gerillalar,  “Savaşamayacak durumdalar ve bu yüzden bize karşı her türlü üstün teknolojiyi karşı devreye koyuyorlar. Biz de düşmanın tekniği ile savaşıyoruz. Birazdan buraya yerleştirdikleri mobese kamerayı imha edeceğiz” diyor.

TEKNOLOJİLERİNİN ESİRİ HALİNE GELDİLER

Eylemi gerçekleştirdikten sonra geri çekilen gerillalar Çalak ve Rêvan, karşılarında iradesiz kalan Türk askerinin ancak uzaktan obüs ve havanlar veya hava saldırıları ile karşı koyabildiğinin altını çiziyor.

Gerillaların imha ettiği mobesse kameraları ise, Türk askerinin birebir gerilla karşısında savaşamadığını ve teknolojiye esir olduğunu bir kez daha gösteriyor.