Girê Hekarî fedaileri bir kliple ölümsüzleştirildi

Kurdistan Özgürlük Gerillası, 26 Kasım günü Metîna’da Girê Hekarî Devrimci Operasyonu’nu gerçekleştiren fedailerin anısına “Şehîdên Hekarî” adıyla klip yayınladı.

Kurdistan Özgürlük Gerillası, sömürgeci Türk ordusuna karşı verilen tarihi direnişte kahramanca savaşarak şehadete ulaşan yoldaşlarını kendi mücadelelerinde olduğu gibi yazıp söyledikleri stranlarda da ölümsüzleştiriyor.

Gerîla Tîrêj Roj’un besteleyip seslendirdiği Şehîdên Hekarî stranı, Gerîla TV’de yayınlandı.

Şehîdên Hekarî stranı, 26 Kasım 2022 tarihinde Girê Hekarî Direniş Alanı’nda Şehîd Nurî Yekta anısına gerçekleştirilen devrimci operasyonu sırasında ölümsüzler kervanına katılan Şehîd Baran Çirav, Şehîd Binevş Vejîn ve Şehîd Amed Avesta’nın mücadelesini anlatıyor.

Devrimci operasyonun başarıya ulaşmasında büyük emek sahibi olan ve fedaice işgalcilerin üzerine giden Şehîd Baran, Şehîd Binevş ve Şehîd Amed’in öncülüğünde gerçekleşen eylemde 42 işgalci cezalandırılmıştı ve birçok askeri malzemeye el konulmuştu. Bu üç fedai öncünün anısına 26 Kasım 2023 tarihinde de Şehîd Leyla Sorxwîn Amed Devrimci Operasyonu gerçekleştirildi ve 18 işgalci cezalandırıldı ve birçok askeri malzemeye el konuldu.