Gözaltına alınan HDP'lilere ajanlık teklifi

Yerel seçimler kapsamında 29 Mart günü gözaltına alınan HDP'lilere polislerin ajanlık teklifinde bulunduğu ortaya çıktı.

Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da geçtiğimiz 31 Mart yerel seçimlerinde AKP bir çok büyük şehri kaybetti. Seçim sonuçları Türkiye açısında yeni bir sürecin başlangıcı olarak okunuyor ancak Kürtler açısından faşizan baskılar devam ediyor. Seçimlere üç gün kala İstanbul’da yüzü aşkın HDP üyesi göz altına alınmıştı.

Üç boyunca göz altında kalan partililer serbest bırakılmıştı ancak gözaltına alınanlara polislerce ajanlık teklif ettiği ortaya çıktı. 31 Mart yerel seçimler öncesi Bahçelievler Meclis Üyesi Adayı olan ve gözaltına alınanlar arasında yer alan HDP Bahçelievler İlçe Yöneticisi Gökhan Özel de kendisine ajanlık teklifi edildiğini söyledi.

HEDEFLERİ İRADEMİZİ KIRMAKTI, YAPAMADILAR!

Ajansımıza konuşan Özel, gözaltına alındıkları günü şöyle anlattı: "Cuma gecesi biz gözaltına aldılar. Bu politika her zaman uygulanan bir politika. Her seçimde bunu yapıyorlar. Hem sandıkları boş bırakmak, hem de insanların sandığa gitme iradesini kırmak adına bunu yapıyorlar. Yine bu seçimde de bunu yapmak istediler. İstanbul’da 90, Türkiye genelinde daha kalabalık bir gurubu göz altına aldılar. 4 gün gözaltına tutulduk."

Kendilerine ajanslık dayatılmasında bulunulduğunu kaydeden Özel, "Sormaktan ziyade bize ajanlığı dayattılar. ‘Eğer bize yardımcı olursanız, elinizi kolunuzu sallaya sallaya çıkarsınız ama yardımcı olmazsanız peşinizi bırakmayız’ tarzında bir dayatma ve tehditte bulundular. Hepimize bu tehditleri sundular. Türkiye genelinde gözaltına alınanların hepsine bunları söylediklerini öğrendik.

Biz bunlara yabancı değiliz. Kürt özgürlük mücadelesinin temsilcileri olarak bunları biliyoruz. Sürekli tekrarlanan argümanlar bunlar. Ancak özellikle bu dönemde sıklaşmasının sebebi, hükümetin sıkışması olarak değerlendiriyorum. Bu sıkışmadan kaynaklı böyle bir dayatmada bulundular. Her konuda olduğu gibi bu konuda da boşa düşecekler. Bu ajanlık teklifleri de kursaklarında kaldı. Sürekli takip altındayız ve bizi taciz etmeye devam ediyorlar" diye konuştu.