Güneşin Kızları Cenevre Film Festivali’nde olacak

Kürt kadınlarının mücadelesini konu alan Les Filles du Soleil (Güneşin Kızları) 24. Uluslararası Cenevre Film Festivali’nde gösterilecek.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Cenevre Film Festivali’nin 24’cüsü 2 Kasım’da başlıyor. Çok sayıda filmin ilk defa gösterime gireceği festivalde, birbirinden farklı konuları işleyen 150’nin üzerinde film seyirci ile buluşacak. 10 Kasım’a kadar devam edecek festival süresince birçok filmin yönetmen ve oyuncuları da seyircilerle bir araya gelecek.

Bu yıl festivale katılacak filmler arasında en dikkat çeken ise Kürt kadınlarının Şengal ve Rojava’da DAİŞ’e karşı verdiği mücadeleyi konu alan Fransız yönetmen Eva Husson’un Les Filles du Soleil (Güneşin Kızları) adlı filmi olacak.

İlk defa 71. Cannes Film Festivali’nde gösterilen Güneşin Kızları, bu festivalden ödül ile dönmese de adından çokça söz ettirmişti.

‘KÜRT KADINLARININ DİRENİŞİNİ DÜNYAYA GÖSTERMEK İSTEDİM’

Cannes Film Festivali sürecinde düzenlenen bir basın toplatışında konuşan Eva Husson Güneşin Kızları adlı filmi çekmesini şu cümlelerle ifade etmişti: “Kürt kadınların DAİŞ tarafından kaçırılmaları, yaşadığı drama rağmen teslim olmayışları, direnişleri ve destansı mücadeleleri beni oldukça etkiledi. Onlar hiçbir zaman diz çökmedi, teslimiyeti reddettiler bütün baskı ve gerici sisteme rağmen sergiledikleri olağanüstü güç ve mücadele azmi beni olağanüstü etkiledi. Mücadele tutkuları büyük. Zafere kilitlemişler, başarının bundan geçtiğine inanıyorlar. Onun için kazanıyorlar. Her kesin etkilenmesi de bundan dolayı. Bende bundan etkilendim. Yaptığım bu film ile bu gücü, azmi ve direnişi dünyaya göstermek istedim.”