Son Dakika: Stêrk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

Hamburg Kürt Film Festivaline yoğun ilgi

Hamburg Kürt Film Festivalinin galasında, Fransız Yönetmen Caroline Fourest´in Kürt kadınlarını anlattığı filmi gösterildi.

10'uncusu düzenlenen Hamburg Kürt Film Festivali, yönetmenliğini Fransız kadın Yönetmen Caroline Fourest´in yaptığı ve Kürt kadınlarını anlattığı Sœurs d'armes (Kadınların Silah Kardeşliği) filmiyle başladı.

300 KİŞİ KATILDI

Rojava Sinema Kolektifi'nin kurucularından Mazdek Ararat'a adanan film festivalinin galası, kentin Altona semtinde bulunan Zeiss sinemasında yapıldı. Yoğun ilgi gören geceye, tanınmış Yönetmen Fatih Akın, Önder Cakar, Ekrem Heydo, Şahin Ömer Khalifa, sinema oyuncuları Nazmi Kırık, Aziz Kurt, Bilal Bulut, Ahmet Irmak´ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 300 sinemasever katıldı.

FRANSIZ SANATÇIDAN KÜRTÇE MÜZİK DİNLETİSİ

Film gösteriminin öncesinde Fransız Sanatçı Elenore Fourniau, müzik dinletisi sundu. Kürtçe stranlar seslendiren Fourniau'ya Ahmet Koyuncu ve Dilan Çelik eşlik etti.

ŞANSA: KADINLARIN MESAJINI DÜNYAYA İLETMEK İSTEDİK

Müzik dinletisinin ardından ise yönetmenliğini Caroline Fourest´in yaptığı Sœurs d'armes filmi gösterildi. DAİŞ'e karşı savaşan kadınları anlatan film, Êzidî kadınların yaşadığı vahşeti de işliyor. Gösterimin sonunda sahneye davet edilen, filmin oyuncularından Maya Şansa ve Roj Haco, seyircilerden gelen soruları yanıtladı.

Şansa, "DAİŞ karanlığına karşı mücadele eden kadınların mesajını tüm dünyaya iletmek istedik. Umarım, Kürt halkı en kısa zamanda özgürlüğüne kavuşur" dedi.

6 KASIM'A KADAR SÜRECEK

Hamburg Kürt Film Festivali, 6 Kasım'a kadar devam edecek. Festival kapsamında 37 film gösterilecek, yönetmen ve sanatçıların katılacağı paneller düzenlenecek. Festival, Studio Kino ve Kino 3001'de devam edecek. Festivalin 3. günü ise Rojava temalı filmlere ayrılıyor.