Hannover'de '14 Temmuz' izlendi

Hannover kentinde 14 Temmuz filminin gösterimi yapıldı.

Almanya'nın Hannover kentindeki Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM), Apollo Sineması'nda 14 Temmuz filminin gösterimini düzenledi.

Film, 12 Eylül Darbesi'nin ardından Diyarbakır 5 Nolu Cezaevi'nde yaşanan vahşete karşı PKK'li tutsakların direnişini konu alıyor.

Filmin ardından Mahmut Öğretmen ve DKTM Hannover Eş Başkanı Ayfer Amara, şehitlerin özgürlükler ve tüm kazanımlar açısından önemlerine değindi.

İZLEYENLER NE DEDİ?

Filmin ardından izleyiciler şunları söyledi:

Ronahi Kadın Meclis'inden Songül Giresirt:

"Ben Karakoçanlıyım, hemşehrim olan Mazlum Doğan'ın zindandaki direnişi... Gerçekten bizler gözyaşı arasında izledik ve bu filmin sonunda şunu anladık ki, biz gerçekten bu devrimci şehitlerimize borçluyuz, bu şehitlerimiz sayesinde bu duruma geldik, bu mücadele büyüdü ve biz onlara minnettarız, onların mücadelesine daha sıkı sarılmalıyız."

DKTM Hannover Üyesi Şivan Ciwan:

"Biz şehit düşen arkadaşlarımızın geçmişlerini biliyorduk ama bu filmin manasıyla birebir yaşamış olduk, arkadaşlarımızın Diyarbakır Cezaevindeki işkence koşulları, yaşam şartları ne kadar zor, ne kadar büyük bir işkencelerden geçmişler... Bu vesileyle arkadaşlarımızın, yoldaşlarımızın faşist Türk devletinin işkence sistemine nasıl direndiğini gördük. Nasıl onların faşistliğini, işkencelerini kırdıklarını gördük. Onların direnişi bize umut oldu, büyük bir moral oldu."

Gazel Tabul:

"Şehitlerimizin bize teslim ettiği özgürlük düşüncesini, biz de evlat ve torunlarımıza teslim edeceğiz. Kemal Pir dediği gibi mutlaka kazanacağız, çünkü davamız haklı bir davadır. Eğer Kürt halkı memleketine, toprağına, taşına kavuşmazsa, zulüm altından da çıkamaz. Erdoğan ve müttefiki DAİŞ şunu iyi bilsin; zafer bizimdir!"

NAV-DEM Eyalet Sözcüsü de film vesilesiyle 14 Temmuz Direnişi'ni selamladı.