HPG Heftanin’de şehit düşen 4 gerillayı andı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Ağustos ayında Heftanin bölgesine düzenlenen bir hava saldırısı sonucu hayatını kaybeden dört gerillayı andı.

HPG-BİM, “İşgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesine yönelik başlattığı işgal harekatında, 25 Ağustos günü akşam saatlerinde Partizan alanına gerçekleştirdiği hava saldırıları sonucunda 4 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır” dedi.

Hayatını kaybeden gerillaların kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod Adı: Agit Çiya
Adı Soyadı: Ahmet Xelat
Doğum Yeri: Zaxo
Anne - Baba Adı: Safia - Xelat
Şehadet Tarihi ve Yeri: 25 Ağustos 2019 / Heftanin

Kod Adı: Amara Viyan
Adı Soyadı: Rojda Sever
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Hanım - İsmail
Şehadet Tarihi ve Yeri: 25 Ağustos 2019 / Heftanin

Kod Adı: Kendal Suruç
Adı Soyadı: Mehmet Kaya
Doğum Yeri: Urfa
Anne - Baba Adı: Naime - Ali
Şehadet Tarihi ve Yeri: 25 Ağustos 2019 / Heftanin

Kod Adı: Zagros Rojhılat
Adı Soyadı: Burhan Alinecat
Doğum Yeri: Xoy
Anne - Baba Adı: Cemile – Mehmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 25 Ağustos 2019 / Heftanin

Açıklamada gerillalara ilişkin ayrıca şu ifadeler yer aldı:

“Kürdistan’ın farklı parçalarında dünyaya gelen Agit, Amara, Kendal ve Zagros yoldaşlarımız işgalci TC devletinin Kürdistan’da yürüttüğü inkar ve imha savaşına karşı başkaldırmış ve farklı tarihlerde Kürdistan Özgürlük Hareketi’ne katılmışlardır. Kürt halkının özgürlüğü için katıldıkları ilk günden itibaren amansız bir mücadele içerisine giren yoldaşlarımız, bu faşist saldırılara karşı her zaman büyük bir direniş içerisinde olmuşlardır. Kendilerini yeni dönemin direniş ruhuna uygun bir şekilde eğiten yoldaşlarımız, her biri profesyonel bir gerilla olma yolunda ilerleme kat etmişlerdir. Faşist sömürgeci güçlerin Heftanin bölgesine yönelik başlattığı işgal harekatına karşı büyük bir direniş göstererek mücadele veren yoldaşlarımız, bedenlerini siper ederek ‘faşizme geçit yok’ şiarı ile kahramanca savaşmışlardır. Tüm yönleri ile biz yoldaşlarına örnek olan Agit, Amara, Kendal ve Zagros arkadaşlarımız, PKK’nin fedai militan gerçekliğini gün yüzüne çıkaran kahraman yoldaşlarımız olmuşlardır.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkının başı sağ olsun diyor, şehitlerimizin bize bıraktıkları mücadele mirasını zaferle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz.”