HPG şehit düşen dört gerillanın kimliklerini açıkladı

Halk Savunma Güçleri, Ekim 2022’de Girê Hakkari Direniş Alanında şehit düşen dört gerillanın kimliklerini açıkladı.

Açıklamaya göre Gülistan Aydemir (Devrim Hêjar), Ayşe Muhammed (Dîcle Rohat) ve Ali Nuri (Andok Serhat) ve Mervan Şahnali (Rojger Gabar) adlı gerillalar Türk ordusuna karşı verilen direniş savaşı sırasında şehit düştü.

HPG Basın İrtibat Merkezi şehit düşen gerillalara ilişkin şu açıklamada bulundu:

“27 Ekim 2022 günü Metîna’ya bağlı Girê Hakkari Direniş Alanı’nda düşman saldırılarında YJA Star komutanlarından Devrim Hêjar ile Dîcle ve Andok yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır. Girê Hakkari alanının direniş kalesine dönüştürülmesinde önemli emekleri olan bu değerli yoldaşlarımız işgalcilere geçit vermeyen Kurdistan Gerillası’nın en seçkin örnekleri olmayı başardılar. Özellikle YJA Star gerillalarımızın öncülük ettiği tarihi direnişte birçok eylem geliştirerek dönem görev ve sorumluluklarını başarı ile yerine getiren Devrim, Dîcle ve Andok yoldaşlarımız nasıl ki mücadele ve direnişleri ile bizlere öncülük etmişlerse, şehadetleri ile de mücadele yaşamımızda önümüzü aydınlatmaya devam edeceklerdir.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Devrim Hêjar
Adı Soyadı: Gulistan Aydemir
Doğum Yeri: Amed
Anne – Baba Adı: Bedriye – Latif
Şehadet Tarihi ve Yeri: 27 Ekim 2022 / Metîna

Devrim – Gulistan Aydemir

Kod Adı: Dîcle Rohat
Adı Soyadı: Ayşe Muhammed
Doğum Yeri: Kobanê
Anne – Baba Adı: Hilale – Muhammed
Şehadet Tarihi ve Yeri: 27 Ekim 2022 / Metîna

Dîcle – Ayşe Muhammed

Kod Adı: Andok Serhed
Adı Soyadı: Ali Nuri
Doğum Yeri: Kobanê
Anne – Baba Adı: Fatma – Ahmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 27 Ekim 2022 / Metîna

Andok – Ali Nuri

Partimiz PKK’nin kurulduğu Amed’in Licê ilçesi özgürlük mücadelemizin başladığı an’dan günümüze kadar Önderliğimize ve şehitlerimizin yarattığı kutsal yaşama bağlılığını koruyor. Licê halkımızın kendisi de en değerli evlatlarını Kurdistan Özgürlük Gerillası saflarına katarak bu yaşamın özsuyu olmuştur. Düşmanın tüm katliamlarına, köy yakmalarına ve insanlık dışı uygulamalarına rağmen duruşundan taviz vermemiştir. Bugün de her türlü özel savaş propagandalarına rağmen mücadelemize öncülük yapmaya devam etmektedir. Licê’de doğan Devrim yoldaşımız Licê’nin düşman tarafından yakılmasından sonra ailesi ile birlikte Amed merkeze göç etmek zorunda kalmıştır. Burada büyümüş, yaşamının büyük çoğunluğunu Amed’de geçirmiştir. Devrim yoldaşımız hem Amed gibi mücadelemize öncülük eden bir yerde büyümüş olmaktan hem düşman saldırılarına birebir tanık olmasından hem de ablası ve dayısının gerilla saflarına katılmalarından dolayı daha küçük yaşlardan itibaren mücadelemizi tanımaya başlamıştır. Her Kürt genci gibi kendisini halkımızın özgürlük mücadelesinden sorumlu gören Devrim yoldaşımız uzun bir süre gençlik çalışmalarında kalmıştır. Gençlik çalışmalarındayken onlarca Kürt gencinin bilinçlenerek mücadele saflarına katılmasını sağlamıştır. Kendisi de daha lise yıllarında gerilla saflarına katılmak istemiş fakat bu istemi gerçekleşmemiştir. Fakat özgür yaşam iddiası her zaman büyük olan Devrim yoldaşımız, arayışlarına ara vermemiş, gerillaya katılacağı günü sabırsızlıkla beklemiştir. Sistem okullarında da olsa son derece başarılı bir öğrenci olan Devrim yoldaşımız üniversiteyi kazanarak Türkiye metropollerine gitmiştir. Üniversite sürecinde düşman gerçekliğini, düşmanın halkımıza karşı bakış açısını daha net bir şekilde görmüş ve bu nedenle Kürtlüğüne daha fazla sarılmaya başlamıştır. Yine üniversitede devrimci ortamdan ayrılmamış, çalışmalarını orada da sürdürmüştür. Sistemin kendisine sunduğu sahte yaşamı asla yaşamayacağını dile getiren Devrim yoldaşımız, 2011 yılında ablası Devrim yoldaşımızın 1996 yılında şehadete ulaştığını öğrenmiş ve artık mücadeleye katılmasının zamanının geldiğini düşünmüştür. Ayrıca bir dayısının da 1995 yılında şehadete ulaşmış olması Devrim yoldaşımız mücadele çizgisini belirlemiştir.

2011 yılında okuduğu üniversiteyi terk ederek doğduğu topraklardan gerilla saflarına katılan Devrim yoldaşımız ilk olarak Hêjar ismini almıştır. Her ne kadar ablasının ismini almak istediyse de o isme layık olabilmenin ağırlığını hissetmiştir. Bunun için uzun bir süre yoğunlaşmıştır. Çünkü Devrim olmanın, devrimci olmanın ağır yükleri vardı ve buna layık ve cevap olunması gerektiğinin bilincindeydi. Yaşadığı yoğunlaşmalardan sonra kişiliğinde önemli çıkışlar yapan Devrim yoldaşımız ismini Devrim Hêjar yaparak mücadelesine devam etmiştir. O andan sonra bütün yaşamı fırtınalı olmuş, kendisini tamamen devrime adamıştır. Kendisini askeri ve ideolojik anlamda geliştiren Devrim yoldaşımız tüm zamanını Önderliği anlamaya, Kadın Kurtuluş İdeolojisinde derinleşmeye ayırmıştır. Her anını Önderlikle yaşamak için büyük çaba harcamıştır. Önderlikle yaşayarak Önderliğimizi hissetmeye çalışmış, Önderliğimizin halkımız ve Hareketimiz için anlamını derinlemesine kavramıştır. Bunun için hiçbir zaman kendisine sınır belirlememiş, kendisini daha fazla geliştirmeye adamıştır. Dolu dolu ve başarılarla yüklü bir gerilla yaşamı olan Devrim yoldaşımız tim komutanlığından bölge komutanlığına kadar tüm kademelerde görev almıştır. Metîna, Garê, Zap, Xakûrkê ve son olarak Heftanîn alanlarında çalışma yürütmüştür. Birçok çalışmada yer alarak örgütümüzün kendisine olan güvenini boşa çıkarmamış, önemli sorumluluklar alarak her zaman daha fazla katılmanın çabasında olmuştur. Doğal kişiliği ve samimi yoldaşlığı ile birlikte çalıştığı tüm yoldaşlarında izler bırakmayı başaran Devrim yoldaşımız, birçok alandaki yetenekleriyle de örnek bir komutan olmuştur. Yeni dönemin gerilla taktiklerini başarılı bir şekilde uygulamak ve düşmanın Hareketimize karşı saldırılarına cevap olabilmek için muazzam bir yoğunlaşma ve çabanın sahibi olmuştur. Özellikle 2018 yılından sonra düşmana karşı birçok eylemde yer almış ve bu eylemlerde düşmana olan bütün kinini ve öfkesini açığa çıkarmıştır. Hem kendisi birçok eyleme katılmış hem de birçok eylemin planlanıp uygulanmasından sorumlu olmuştur. Gelecek vadeden bir YJA Star komutanı olmayı başaran Devrim yoldaşımız bu başarılarına yenilerini ekleyerek Önderliğimize ve şehit yoldaşlarımıza layık olabileceğini bilmiştir. Bunun için sürekli daha fazla nasıl mücadelesini büyütebileceğinin derin yoğunlaşmasını yaşamıştır.

Düşmanın 2022 yılında Metîna alanına yönelik başlattığı operasyonlara karşı Girê Hakkari başta olmak üzere birçok alanda görev üstlenen Devrim yoldaşımız düşmana karşı yapılan etkili eylemlerin koordinesini yapmıştır. Son olarak Girê Hakkari Direniş Alanı’nda bölge komutanlığı görevini yürüten Devrim yoldaşımız 26 Kasım Devrimci Operasyonunun tüm hazırlık süreçlerinde yer almış fakat 27 Ekim 2022 günü bu hazırlık çalışmalarının başındayken gerçekleşen düşman saldırısında şehadete ulaşmıştır. Emeği, özgürlükteki ısrarcı duruşu, Önderlik ve şehitleri çizgisine olan bağlılığı ile her zaman öncü bir PKK-PAJK militanı olan Devrim yoldaşımız şehadeti ile de bizlere öncülük yapmaya devam edecektir.

İnsanlık düşmanı, gerici çetelere ve onun hamilerine karşı geliştirdiği tarihi direnişle insanlığı büyük beladan kurtardığı gibi özgür Kürtlüğün de sembolü olan Kobanê bağrından binlerce yiğit çıkararak bu sıfata layık olmuştur. Dîcle yoldaşımız da Kobanê’nin yiğit bir kadını olarak yurtsever Berxbotan köyünde doğmuştur. Dîcle yoldaşımızın ailesi özgürlük mücadelemizin Rojava alanında ilk gelişmeye başladığı dönemlerden itibaren mücadele içinde olmuş, bu özellikleriyle örnek bir aile olmuştur. Bu değerli ailemiz tarihi Kobanê direnişinde çetelere karşı göğsünü siper etmiş ve geçit vermemiştir. Yürütülen destansı mücadelede Dîcle yoldaşımızın abisi şehadete ulaşarak Kobanê Direnişi’nin kahramanlarından olmuştur. Böylesi mücadeleci bir aileden gelen Dîcle yoldaşımızın yüreği daha küçük yaşlardan itibaren özgürlük ateşiyle atmış, kahramanlık destanlarını dinlediği gerillalarla buluşacağı anı sabırsızlıkla beklemiştir. Dîcle yoldaşımız Rojava Özgürlük Devrimi’nin ilk tohumlarının atılmaya başladığı dönemlerde devrim saflarında yer almıştır. Rojava’daki halkımızın özgürlüğüne çok yaklaştığı dönemlerde genç bir Kürt kadını olarak üzerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğinin bilinciyle çalışmalara katılmıştır. Belli bir süre sonra halkımıza karşı gelişen çete saldırılarına karşı halkımızın savunma birlikleri içerisinde yer almıştır. Bu süreçte yaşanan yoğun savaşta aktif bir şekilde yer almıştır. Halkımızı çete saldırılarından koruma için cesaretle savaşan Dîcle yoldaşımız bir defa ayağından yaralanmış fakat kısa sürede iyileşerek tekrar direniş mevzilerindeki yerini almıştır. Kobanê’nin düşmeyen direniş kalesine dönüştürülmesinde emek sahibi olmuştur. Kobanê Direnişi sırasında onlarca fedai yoldaşımızla aynı mevzide savaşma şansına erişen Dîcle yoldaşımız, şehadetleri ile tarih yazan bu fedailerden Apocu felsefenin özünü almış, kendisi de bu felsefenin öğrencisi olmak istemiştir. Bu temelde gerilla saflarına katılma kararı almış ve yüzünü Kurdistan dağlarına dönmüştür.

Çocukluk hayali olan gerilla saflarına katılmayı başaran Dîcle yoldaşımız büyük bir coşku ve heyecanla yaşama katılmış, yılların hasretini dindirmeye çalışmıştır. Gerilla yaşamını insanın kendisini, varlığını yaşamı tanıma yeri olarak değerlendirmiştir. Yine özgürlüğe açılan kapı olarak gördüğü gerilla saflarına katılmayı kendisi açısından devrim olarak ele almış ve bu devrim sürecinde an be an kendisini oluşturmak için büyük çaba harcamıştır. Savaş tecrübesi olan Dîcle yoldaşımız Kobanê’de dervişane yaşamlarına tanıklık ettiği yoldaşlarının izinden yürüyebilmek için kendisini ideolojik anlamda eğitme ihtiyacı görmüştür. Bu temelde bir grup kadın yoldaşı ile birlikte Şehîd Beritan Özgür Kadın Akademisi’nde eğitim görmüştür. Burada gördüğü eğitimi yaşamının dönüm noktası olarak ele almış, bu süreçte birlikte eğitim aldığı ve bir yaşamı paylaştıkları yoldaşlarının emeğini hiçbir zaman unutmamış, yaşamının pusulası yapmıştır. Eğitimini başarılı bir şekilde bitirdikten sonra Avaşîn alanına geçen Dîcle yoldaşımız askeri tecrübesinin yanı sıra aldığı ideolojik birikim ile güçlü bir şekilde pratiğe katılmıştır. Yaklaşık iki sene bulunduğu Avaşîn alanında düşmana karşı gerçekleştirilen birçok eyleme katılarak, bir YJA Star gerillası olarak kendisinden beklenilen öncülük misyonunu başarılı bir şekilde yerine getirmiştir. Daha sonra yeni dönem gerillacılığının, onun taktik ve tarzının başarılı bir şekilde özgürlük savaşımıza yansıtılması için hareketli timlerin içerisinde yer almıştır. Düşmanın Başûrê Kurdistan’ı işgal girişimleri çerçevesinde Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırısına karşı hareketli gerilla timi taktiğini başarılı bir şekilde pratikleştirmek için büyük bir emek vermiştir. Edindiği savaş tecrübelerini yoldaşları ile paylaşmış, bu anlamda komutanlık görevini layıkıyla yapmaya çalışmıştır. Sadece tecrübelerini paylaşmamış, aynı zamanda yoldaşları ile birlikte aynı mevzide savaşarak örnek bir komutan olmuştur.

Düşmanın Metîna alanına yönelik işgal saldırısına karşı geliştirilen Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi’nin başından itibaren hareketli timlerle düşmana büyük darbelerin vurulmasında önemli bir emeğin sahibi olmuştur. Birçok gerilla taktiğinin başarılı bir şekilde iç içe kullanılmasına öncülük etmiş, böylece Kurdistan gerillasının yenilmezliğini ve direnişteki ısrarını bir kez daha düşmana göstermiştir. 27 Ekim 2022 günü Girê Hakkari Direniş Alanı’nda bulunduğu sırada gerçekleşen düşman saldırısında şehadete ulaşan Dîcle yoldaşımız ardından büyük bir mücadele mirası ve gerçekleştirilecek amaçlar bırakmıştır. Dîcle yoldaşımızın mirasına doğru sahip çıkarak amaçlarını gerçekleştirmenin sözünü bir kez daha yineliyoruz.

Adı özgürlük ve direnişle birlikte anılan Kobanê kenti, insanlık için büyük anlam ifade eden bu kavramların hakkını yetiştirdiği yiğit evlatlarıyla vermektedir. Andok yoldaşımız da bu kadim kentimizde Kürt kültürünü yüzyıllardır koruyan ve tarihi Kobanê Direnişi’ne verdikleri destekle bunu özgür Kürtlükle taçlandıran yurtsever bir ailede doğmuştur. Ailesinin ve yaşadığı çevrenin yurtsever olması, Rojava Özgürlük Devrimi’nde yer almaları nedeniyle Andok yoldaşımız da küçük yaşlardan itibaren Önder Apo’nun açığa çıkardığı yurtsever bilinçle yetişmiştir. Gençliğinin ilk yıllarının Rojava Özgürlük Devrimi’nin başladığı dönemlere denk gelmesi nedeniyle Andok yoldaşımız kişilik oluşumunu devrim koşullarında yapmıştır. Bunun için Andok yoldaşımız da halkımızın devrimi ile birlikte büyümüştür. Fakat bu devrim sürecinin izleyicisi olmamış, bizzat içinde yer almıştır. Her onurlu Kürt genci gibi, toplumun öncüsü olduğunun bilinciyle hareket eden Andok yoldaşımız halkımızın beklentilerine cevap ve halkımız için canlarını feda eden yoldaşlarına layık olmanın çabasında olmuştur. Bunun için gençlik çalışmalarına katılmış, Kızıl yıldızımız Ali Çiçek’in ardılı olmanın büyük iddia ve kararlılığında olmuştur. Uzun bir süre yer aldığı gençlik çalışmalarının birçok kademesinde yer almış, yaşanan devrim sürecinin ihtiyaçlarına cevap olmak istemiştir. Yeri geldiğinde sivil eylemlere öncülük ederek halkımızın taleplerinin bayraktarlığını yapmış, yeri geldiğinde savaş cephesinde koşarak halkımızı çete saldırılarına karşı korumuştur. Gençliğin öncülük misyonuna layık olmanın müthiş çabasını veren Andok yoldaşımız, gençliğinin verdiği enerjinin yanı sıra amacındaki netlik ile kabına sığmayan öncü bir devrimci olmuştur. Gençlik çalışmalarındaki başarıları ile tüm yoldaşlarına örnek olan Andok yoldaşımız hiçbir zaman kendisini sınırlamamıştır. Her zaman daha fazla mücadele etmenin yollarını aramış, halkımıza en iyi şekilde hizmet etmenin arayışında olmuştur. Düşman saldırılarına karşı Rojava alanında birçok cephede yer alan Andok yoldaşımız, yaşanan savaş süreçlerinde düşman gerçekliğini tanımış ve özellikle işgalci Türk devletinin talancı ve soykırımcı yüzünü daha açık bir şekilde görmüştür. Özellikle Efrîn savaşı sırasında halkımıza yapılan katliamlara tanıklık eden Andok yoldaşımız mutlaka halkımızın intikamını alacağının sözünü vermiştir.

Bu intikamı gerilla saflarına katılarak alabileceğini bilen Andok yoldaşımız bu temelde 2018 yılında yüzünü Kurdistan’ın asi dağlarına dönmüş ve gerilla saflarına katılmıştır. Gerilla saflarına katıldıktan sonra kendisini askeri ve ideolojik anlamda yetkinleştiren Andok yoldaşımız gelişen düşman saldırılarına karşı direniş tünellerinde ve hareketli timler şeklinde direnen yoldaşlarının yanında yer almak istemiştir. Bunun için kendisini yeni dönem gerilla taktiklerinde geliştirmiş, gerillanın hareket tarzını ustalıklı uygulamıştır. Düşmanın başta Avaşîn, Zap ve Metîna alanlarına yönelik saldırılarına karşı geliştirilen tarihi direnişin içerisinde yer alarak Apocu öncü bir militan olarak görevlerini yerine getirmek isteyen Andok yoldaşımız, ilk olarak kendisinden daha tecrübeli yoldaşlarının yanında kalmış ve onların savaş tecrübelerinden yararlanmıştır. Edindiği tecrübeleri pratikleştirmek için sabırsızlıkla direnişe dahil olacağı anı beklemiştir. Bir anını bile boşa harcamayan Andok yoldaşımız kendisini hem taktik yaratıcılık anlamında hem de gerillanın kullandığı silahları tanıma ve kullanma anlamında her zaman geliştirmiştir. Böylece kendisini tamamen savaş şartlarına göre eğitmiş ve konumlandırmıştır. Zamanı geldiğinde düşmana karşı etkili bir mücadele yürütmek için her anını yoğunlaşarak geçirmiş, savaş zamanında da bunun faydasını görmüştür.

Düşmanın 2022 yılında Metîna alanına yönelik başlattığı saldırılara karşı hareketli timlerin içerisinde yer alarak savaş cephesine geçen Andok yoldaşımız, işgal saldırılarının başladığı günden şehadete ulaştığı an’a kadar birçok eylemin içinde yer almıştır. İşgalci Türk devletine vurduğu her darbede hem şehit yoldaşlarının hem de halkımızın intikamını aldığının bilincindedir. Daha büyük eylemler yapmak ve düşmanı işgal ettiği yerlerden söküp atmanın derin yoğunlaşmasının içerisinde olmuştur. Yaşama katılımındaki dürüstlüğünü, savaştaki cesaretli ve fedakar duruşuyla taçlandıran Andok yoldaşımız 27 Ekim 2022 günü Girê Hakkari Direniş Alanı’nda gerçekleşen düşman saldırılarında şehadete ulaşarak şehitler kervanındaki yerini almıştır.

2. 10 Kasım 2022 günü yaptığımız açıklamamızda, 27 Ekim 2022 günü Girê Hakkari Direniş Alanı’na bağlı Şehit Piling arazisinde konumlanan bir grup işgalcinin timlerimizce denetim altına alınarak yakın bir mesafeden etkili bir şekilde vurulduğu ve bu etkili eylemde 12 işgalcinin cezalandırıldığını ve 8 işgalcinin de yaralandığını kamuyu ile paylaşmıştık. Yaşanan çatışma ve hava saldırılarında Sîpan, Cesur ve Rojger yoldaşlarımızın kahramanca savaşarak şehadete ulaştıklarını halkımıza ve kamuoyuna duyurmuş fakat Rojger yoldaşımızın ayrıntılı sicil bilgilerini daha sonra paylaşacağımızı belirtmiştik.

Rojger yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Rojger Gabar
Adı Soyadı: Mervan Şahnali
Doğum Yeri: Şirnex
Anne – Baba Adı: Hediye – Ahmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 27 Ekim 2022 / Metîna

Rojger – Mervan Şahnali

Rojger yoldaşımız Şirnex’in Hezex ilçesinde yurtsever bir ailede doğmuştur. Botan’lı her ailede olduğu gibi Rojger yoldaşımızın ailesinde de Botan’ın kadim kültürü hakimdir. Bundan dolayı topraklarına ve özgürlüklerine bağlı olmayı her şeyin üstünde tutmuşlardır. Rojger yoldaşımız böylesi bir aile ve çevrede büyümüş, düşmanın tüm özel savaş ve soykırımcı uygulamalarına rağmen özünü korumayı başarmıştır. Bundan dolayı gençlik dönemlerinden itibaren her onurlu Kürt genci gibi halkımızın yaşadığı sömürge konumunu parçalamak ve halkımızı hak ettiği özgürlüğünü sağlamak için mücadele saflarına dahil olmuştur. Uzun bir süre gençlik faaliyetlerine yer alan Rojger yoldaşımız, işgalci Türk devletinin 2018 yılında Efrîn’e yönelik işgal saldırısına cevap olmak ve halkımızla birlikte işgalci Türk ordusuna karşı savaşmak için Rojava’daki savunma güçlerine katılmıştır. Efrîn’de halkımızın katliamlara maruz kalması ve yerinden göç ettirilmesi Rojger yoldaşımızda büyük bir öfkeye neden olmuştur. Bunun için her geçen gün daha fazla mücadele etmiş, var olan katılım düzeyini günden güne yükseltmiştir. Rojava alanında birçok farklı çalışmada yer aldıktan sonra halkımızın üzerindeki işgal saldırılarının ve soykırım siyasetinin Türk devletinin yenilgiye uğratılarak mümkün olacağına kanaat getirmiştir. Bunun da ancak PKK saflarına katılarak olabileceğinin bilinciyle yüzünü Kurdistan dağlarına dönmüş ve gerilla saflarına katılmıştır.

Gerilla saflarına katıldıktan sonra amacına ulaşmak yani halkımızın özgürlüğünü sağlamak için büyük bir coşku, moral ve heyecanla çalışmalara katılmıştır. Aldığı eğitimlerle kısa sürede dağ ve gerilla yaşamına adapte olmuş, gün geçtikçe öncü bir militan haline gelmiştir. Yaşanan sıcak savaş gerçekliğine denk bir katılımın sahibi olabilmek için kendisini öncelikle gerilla savaş tarzında eğitmiş, yeni dönem gerilla taktiklerinde uzmanlaşmıştır. Yine Demokratik Modernite Gerillacılığı’nın salt askeri yetkinlikle gerçekleşmeyeceğinin bilinciyle kendisini Önderlik felsefesinde de derinleştirmiş, özgür yaşamın sırrına ulaşmaya çalışmıştır. Bu yönlü yoğunlaşmalarını her geçen gün daha fazla büyüten Rojger yoldaşımız, kişiliğinde öncü militan özelliklerini oturtmaya başlamıştır. Medya Savunma Alanları’na yönelik işgal saldırılarının başladığı dönemlerde direniş mevzilerindeki yoldaşlarının yanında olmayı temel hedefi haline getirmiştir. Düşmanın Metîna alanına yönelik saldırılarına karşı hareketli gerilla timlerine dahil olan Rojger yoldaşımız birçok yoldaşı ile birlikte Metîna alanına geçerek direnişe dahil olmuştur. Düşmanın Metîna alanını işgal etmek için gerçekleştirdiği operasyonlara karşı sürekli tetikte olmuş, düşmanın beklemediği birçok an’da düşmana ağır darbelerin vurulduğu eylemlerde yer almıştır. Yeni dönem gerilla taktiklerini başarılı bir şekilde uygulayan ve sonuç alan Rojger yoldaşımız, yaşanan savaş sürecinde şehadete ulaşan yoldaşlarının mücadelelerini büyütmek ve onların anılarına doğru temelde sahip çıkmak için katılımını her geçen gün büyütmüştür. Gerçekleşen düşman saldırılarına ancak fedailik düzeyinde bir katılımla cevap olunabileceğine inanmış, bunu pratiği ile kanıtlamıştır.

27 Ekim 2022 günü Girê Hakkari Direniş Alanı’nda bulunan Girê Şehîd Piling alanında bir grup düşman askerini fark eden Rojger yoldaşımız ile beraberindeki Sîpan ve Cesur yoldaşlarımız Apocu fedai ruhla düşmanın üzerine gitmiş ve etkili darbeler vurmuştur. Yoldaşlarımızın etkili darbeleri sonucu 12 işgalci cezalandırılmış, 8 işgalci de yaralanmıştır. Yaşanan yoğun çatışmalarda son nefesine kadar savaşan Rojger yoldaşımız, şehadete ulaşmıştır. Yaşamdaki canlı, coşkulu ve samimi katılımı ile örnek bir Apocu militan olmayı başaran Rojger yoldaşımız bunu savaştaki cesareti ve fedai katılımı ile tamamlayarak ölümsüzler ordusuna katılmıştır. Mücadelesi ile olduğu kadar şehadeti ile de biz yoldaşlarına daha fazla mücadele etme talimatı veren Rojger yoldaşımızın mücadelesini mutlaka başarıya ulaştıracağımızın sözünü bir kez daha veriyoruz.

Mücadeleleriyle işgalci Türk devletine karşı direnen ve yenilmeyen Kürtlüğün sembolü olmayı başaran Devrim, Dîcle, Andok ve Rojger yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere, düşmanın her türlü saldırısına karşı direnişte ısrar eden tüm yurtsever Kurdistan halkımıza başsağlığı diliyoruz.