Hüseyin Çelebi Şiir ve Öykü Etkinliği'ne başvurular sürüyor

Bu yıl 25’incisi düzenlenen Hüseyin Çelebi Şiir ve Öykü Etkinliği ödül töreni bu yıl Londra’da düzenlenecek.

Katılım başvuruları 22 Eylül’e kadar devam edecek olan etkinliğin kazananları 21 Ekim’de Londra’da düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak.

Kürdistan Öğrenciler Birliği (YXK-Yekîtiya Xwendekarên Kurdistan) tarafından 1993 yılından itibaren her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Hüseyin Çelebi Şiir ve Öykü Etkinliğine başvurular devam ediyor.

KATILIM KOŞULLARI

Etkinliğe katılım koşulları ise şöyle: "Katılım dili Kürtçe (Kurmancî, Kirmanckî ve Soranî), Almanca, İngilizce ve Türkçedir. Eserler daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış olmalıdır. Katılımcılar etkinliğe şiir dalında en fazla 2, öykü dalında ise 1 eser ile katılabilirler. Katılımcılar eserlerini kısa özgeçmişleri ile birlikte en geç 22 Eylül’e kadar posta veya e-mail yoluyla belirtilen adreslere göndermeleri gerekmektedir."

SONUÇLAR 21 EKİM’DE

Her yıl olduğu gibi etkinlik iki kısımdan oluşuyor. Birinci kısmı, 25 Haziran’dan başlayarak 21 Eylül tarihine kadar sürecek olan eserlerin kabul edilmesi. Etkinliğin diğer kısmında ise 21 Ekim günü Londra’da gerçekleştirilecek ödül töreniyle dereceye giren eserler kamuoyuyla paylaşılacak.

Etkinliğe katılmak isteyenler, eserlerini posta veya e-posta aracılığıyla aşağıdaki adreslere ulaştırabilir:

E-Posta adresi: [email protected]

Ayrıntılı bilgi için: [email protected]

Posta adresi: Kurdisches İnstitut für Wissenschaft (Çalakiya Wejeyî ya Hüseyin Çelebi) Posta kodu 21 06 58021 Hagen/Deutschland (Almanya)