Katalonya sinema ödülleri töreninde KCK bayrakları

Katalonya’nın Barselona kentinde “Premis Gaudi” sinema ödülleri töreninde bir grup sahneye çıkarak Rojava devrimini savundu.

Gaudi Ödülleri, Katalan sinema üretimlerinin tanınması amacıyla her yıl Barselona’da düzenlenen törenlerle veriliyor.

Pazar günü düzenlenen tören sırasında bir grup aniden “Özgürlük” diyerek sahneye çıktı.

Katalan şarkıcı Roger Mas’ın performansı ardından sahneye çıkan gençler, KCK ve YPG bayraklarını açarak Rojava devrimine dikkat çekti. Bu eylem canlı yayınlara da yansıdı.

Festivalde iki film ödülleri topladı. Isaki Lucuesta’nın “Entre dos aguas” (İki su arasında) filmi, dokuz ödülden yedisini aldı. Bunlar arasında en iyi yönetmen ödülü de var. Elena Trapé’nin “Les distàncies” (Mesafeler) filmi de en iyi film ödülünü aldı.

Galayı sunan Sihirbaz Lari, sahnede tüm siyasi tutsaklara özgürlük de istedi. Katalan aktör Serji Lopez, “Adaletsizliğe karşı şimdi ve her zaman itaatsizlik yapmaya devam edeceğiz”

Katalan Sinema Akademisi Başkanı Isona Passola, kültüre alanına hem İspanya, hem Katalonya’da daha fazla bütçe ayrılmasını isterken, siyasi tutsaklar ve sürgünlerin de yeniden entegrasyonunu talep etti. Passola, “Her yıl burada cezaevinde ve sürgünde yöneticiler var. Yaşasın ifade özgürlüğü” dedi.