Kendinden vazgeçenlerin öyküleri: Bulut Yağmuru

Kobanê direnişini konu alan ve 150 hikayeden oluşan Deniz Bilgi'nin "Bulut Yağmuru/Kobanê siperlerinde direniş hikayeleri" kitabı çıktı.

Deniz Bilgin’in Kobanê Direnişini konu alan "Bulut Yağmuru/Kobanê siperlerinde direniş hikayeleri" kitabı çıktı. Newaya Jin gazetesinin katkılarıyla hazırlanan ve geçtiğimiz günlerde Mezopotamya Yayınevi tarafından basımı yapılan kitap 207 sayfadan oluşuyor. Tamamının gerçek olaylara dayandığı 150 hikayeyi kapsayan kitap 2 bölüm şeklinde yazılmış. Kitabın birinci bölümü; Kobanê Direnişi’ne giden yolun hikayelerini kapsarken, ikinci bölümünde ise; Kobanê şehir merkezinde yaşanan 134 günlük direnişin her gününe bir hikaye atfedilmiş.

Kitabın ön hazırlık çalışmasına dair bilgiyi paylaşan Deniz Bilgin, "Öykülerin yazımında direnişte yer alanlarla yapılan röportajlar, savaşın yaşandığı alanlarda alınan notlar, gözlemler, gazete, ajans, televizyonlarda çıkan haberler, görüntüler, yazılar, belgeseller ile kentteki arşiv belgeleri de dahil birçok yardımcı materyal esas alındı" diyor.

DİRENİŞİ İLE DÜNYANIN SIĞDIĞI KÜÇÜK ŞEHİR: KOBANÊ

Kitabın; "Kobanê’de özgürlüğü uğruna kendinden vazgeçenlerin öyküleri"ni anlattığını ifade eden Bilgin kitaba dair şu özeti paylaşıyor: "Bu küçük şehir, direnişi ile dünyanın sığabildiği bir yer haline geldi. Ortadoğu halklarının başına bela edilen DAİŞ’in vahşetinden insan kadar topraklar, ağaçlar, sular, bilcümle börtü böcek zarar gördü. Bu vahşete karşı da Kürdistan insanı ve doğası bir olarak direndi. Onlarla birlikte dünyanın dört bir yanından iyi insanlar direndi. Kobanê, bize dünyanın iyi insanları birleşirlerse kötülüğün yenilebileceğini gösterdi. Kobanê için mücadele eden herkese minnettarız. Bu kitap da onlar için yazıldı."

"Bulut Yağmuru" kitabını Mezopotamya Yayınevi’nden temin etmek mümkün.

Mesopotamien Verlags- und Vertriebs GmbH

Gladbacher Str. 407B, 41460 Neuss

Tel.: +49 (0) 2131/4069093,

Fax: +49 (0) 2131/4029562

E-mail: [email protected],

‪www.pirtuk.info