Kevana Zêrîn: Ulusal birlik Kürtlere kazandıracak

Kuzey ve Doğu Suriye Kadın Kültür Hareketi Kevana Zêrîn, ulusal birlik çağrılarına destek vererek, birliğin Kürtlerin geleceğini ve özgürlüğünü belirleyeceğine dikkat çekti.

Kuzey ve Doğu Suriye Kadın Kültür Hareketi Kevana Zêrîn, bugün yazılı açıklama yayımlayarak, Kürt sanatçıların ulusal birlik çağrısını ve Lozan’dan Cenevre’ye düzenlenen yürüyüşü desteklediğini duyurdu.

'BİRLİK, GELECEĞİMİZİ GÜVENCE ALTINA ALACAK'

Kevana Zêrîn’in açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
"Ulusal Birlik için yapılan çağrıyı değerli buluyor, tarihi bir sorumluluk olarak değerlendiriyoruz. 21’inci Yüzyılda en esas şey, Kürt halkının haklarını korumak için, Kürt halkının varlığını ve savunmasını güçlendirmektir. Çocuklarımızın, kadınlarımızın, insanlarımızın katledilmesine artık yeter! Ülkemizin talan edilmesine, yıkımına artık yeter! Kültürel soykırıma artık yeter! Dün Halepçe ve Roboskî’de, bugün Til Rifat’ta katledilen çocukların annelerinin çığlıklarını asla unutmayacağız. Soykırımın her türlüsüne karşı savunma gücümüz, Kürt birliği ile kalıcı olacaktır. Ulusal Birliğin inşasıyla birlikte çocuklarımızın ve halkımızın geleceği güvence altına alınacaktır.

'KENDİ KADERİMİZİ TAYİN ETMELİYİZ'

Dönemin ruhu Kürt halkı için birliğimizi farz kılmakta; birliğimiz özgürlüğümüzü belirlemektedir. Her ulus gibi artık biz de halkımızın kendi kaderini tayin etme hakkını istiyoruz. Her zamankinden daha fazla bu gerçeğe yakınız. Lozan’dan Cenevre’ye düzenlenen ulusal birlik yürüyüşleri büyük bir tarihsel anlama sahiptir. Lozan anlaşmasıyla Kürdistan’ı dört parça yapan güçler bugün Lozan Antlaşması'nı bir kez daha canlandırmak, Kürtleri bir kez daha ülkesiz bırakmak istiyor. Kürt halkı felsefe, bilinç, savunma gücü ve büyük bir direniş kültürüne sahiptir. Bugün dünya halkları, Kürtlerin birliğinden yanadır. Kürt halkı olarak birliğimizi, Kürdistan’ın 21’inci Yüzyılda statü kazanmasıyla taçlandıralım. Lozan’dan Cenevre’ye düzenlenen yürüyüşün çağrısı ve amacı, biz Kürtler için çok önemlidir. Bir direniş savaşının merkezinde bulunuyoruz. Kevana Zêrin bünyesindeki kadın sanatçılar ve çalışanlar olarak bu açıklamamızla Kürt siyasi güçleri, örgütleri, partileri ve kamuoyuna; işgalci güçlerin politikalarına karşı ulusal birliğimizi oluşturma çağrısı yapıyor; gelin, hep birlikte geleceğimizi aydınlatalım, özgürlük şarkılarıyla donatalım diyoruz.
Kadın sanatçılar olarak hepimizi, yüksek bir sesle ‘Gücümüzün kaynağı birliğimizdir, gelin hep birlikte birliğimizi koruyalım’ sözlerini haykırmaya çağırıyoruz.”