Kiel’de çocuk korosu yeniden çalışmalarına başladı

Almanya’nın Kiel şehrinde faaliyet gösteren Koma Sterk Çocuk grubu corona salgını yüzünden ara verdiği çalışmalarına yeniden başladı.

Kürt derneğinde aileleriyle birlikte bir araya gelen çocuklar, Pazar günkü çalışmalarına Kürt marşlarıyla başladı. Çocuklar daha sonra grubun hocalarından Xezal Yılmaz ile birlikte Kürtçe şarkılar söyledi ve ardından da saz eşliğinde halay çekti.

Mikrofonlarımıza konuşan grubun hocası Xezal Yılmaz uzun bir aradan sonra bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek “Birçok yerde sahne aldık, başka kültürlerle çalışmalar yaptık. Yurdumuzdan, evimizden çok uzaklardayız. Amacımız çocuklarımızın kendi gelenek ve görenekleriyle büyümeleri, kültürlerini unutmamaları” dedi.

Dil, tarih, folklor, edebiyat, tarih ve müzik alanlarında çalışmalar yaptıklarını anlatan ve bundan sonra da çalışmalarına devam edeceklerini dile getiren Yılmaz, herkesin Kürt kültürüne sahip çıkması, asimilasyon politikalarına karşı çocuklarını Kürt okullarına göndermesi gerektiğini belirtti.

Etkinlik müzik ve halaylarla son buldu.