Kızıltepe'de kayyumun duvarı yıkıldı

İşgal edildiği sırada Kızıltepe Belediyesi binası etrafına yapılan duvar HDP'li eşbaşkan ve halk tarafından yıkıldı.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, belediyeye atanan işgalci kayyum tarafından bina etrafına örülen 2 metre yükseklikteki duvarların yıkımına başlandı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Belediye Eşbaşkanı Nilüfer Elik Yılmaz, Belediye Meclis üyeleri ve halk da yıkımın yapıldığı sırada alanda bulundu. Eşbaşkan Yılmaz, duvara ilk balyoz darbesini vurdu. Sırasıyla Belediye Meclis üyeleri ve halk da ellerine aldıkları balyozlarla duvara darbeler indirdi.   

‘HALKIMIZ İSTEDİ, DUVARLARI YIKTIK!'

Eşbaşkan Yılmaz, belediyenin halka açık olması gerektiğine işaret ederek, şöyle konuştu: "Biz seçim çalışmaları yaptığımızda halkımızın bir talebi vardı. ‘Biz belediyeye gittiğimizde kendimizi cezaevinde hissediyoruz. Psikolojik olarak kendimizi rahat hissetmiyoruz’ diyorlardı. Tek istekleri bu duvarların yıkılmasıydı. Biz de halkımızın talebi doğrultusunda bu duvarı yıkmaya başladık. Halkın kendisini özgür hissetmesi gerekiyor. Tüm halkımıza hayırlı olsun."

Ayrıca, HDP yönetimine geçen Mardin Büyükşehir Belediyesi önündeki bariyerler de sabah saatlerinden itibaren kaldırılmaya başlandı.