Kürt gençlik hareketlerinden Hamburg’da kültürel etkinlik

Kürt gençlik hareketleri TCŞ ve TekoJIN, “kültürel soykırıma karşı” Almanya’nın Hamburg kentinde kültürel bir etkinlik gerçekleştirdi.

TCŞ (Tevgera Ciwanên Şoreşger) ve TekoJIN (Tevgera Jinên Ciwanên Tekoşer) üyesi gençler, işgalci Türk devletinin özel savaş politikaları ile Kurdistan’da yürüttüğü “kültürel soykırıma” karşı bir araya geldi.

Hamburg’da düzenlenen etkinlik, Şehit Erdal Şahin ve Şehit Rojhat Zilan şahsında tüm Kurdistan şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Organizatörler adına açılış konuşmasını yapan Sema Aydın, “Kültür toplumun ana kaynağıdır. Bugün faşist AKP-MHP iktidarcı zihniyeti, Kürt halkının kültürüne saldırmaktadır. Buradaki amaç Kürt halkını asimile etmek ve yok etmektir” dedi.

Sema Aydın “ Biz TCŞ gençleri olarak kendi kültürümüzü, dilimizi tüm bu Özel Savaş Politikalarına karşı koruyacağız” diye ekledi.

Sahne alan sanatçıların şarkıları eşliğinde halaylar çeken gençler, “Bijî Serok Apo”, “Bijî Berxwedana Gerîlla”, “Bê Serok Jiyan Nabe” sloganlarını attı.

Etkinlik sonrası gençler 9 Şubat’ta Almanya’nın Mannheim kentinde başlayacak olan “Özgürlük Yolculuğu” yürüyüşüne katılım çağrısında bulundu.