Kuzey Almanya Govend grupları buluştu

Kuzey Almanya kentleri govend grupları geleneksel buluşmasını Bremen’de gerçekleştirdi.

Kiel, Bremen, Hamburg, Lübeck, Celle, Salzgitter, Lerte gibi Kuzey Almanya kentlerinde TEV-ÇAND çatısı altında folklor çalışması yürüten gruplar, Bremen’de bir araya geldi.

6-18 yaş arası genç ve çocuklardan oluşan Kuzey Almanya’daki Govend gruplarının oyuncuları, aileleriyle birlikte geleneksel etkinliğe katıldı.

Etkinliğe katılanlardan Sîwan (10) aslen Viranşehirli. Buluşmaya Verden kentinden gelmiş. Govend grupları için davul çalıyor. “İki yıldan beri davul çalıyorum. Buraya geldiğim için mutluyum” dedi.
Kendisi de müzik eğitmeni olan ve 26 yıldır sürgünde yaşayan Silêman Rengîn de “Bu etkinlikleri Kürt kültürünü yaşatmak ve sürdürmek için düzenliyoruz” ifadelerini kullandı.

Özgür Cömert ise stranlar söyledi.

MAMOSTE SİNAN: ETKİNLİĞİMİZ AİLELERE GÜVEN VERDİ

Etkinliğin ailelere güven verdiğini dile getiren Govend eğitmeni Mamoste Sinan da şöyle konuştu. “Bizim açımızdan ne ilk ne de son olan bir etkinlik. Yıllardır düzenliyoruz. Farklı şehirlerden gelen Govend oyuncuları birbirleriyle kaynaşıyor. Bu etkinliğimize eski oyuncuların yanında yeni olan iki ekibimiz de aileleriyle katıldı. Ailelerimize güven verdi diyebilirim. Yeni olan arkadaşların aileleri kendi çocuklarını derneğimizde verilen Govend kursuna gönül rahatlığıyla yollayacaklarını da belirtti. Bu bizim açımızdan önemli” diyor.

Etkinlik, farklı şehirlerden gelen Govend ekiplerinin kendi halaylarını sergilemesiyle son buldu.