'Maskeli Tanrılar ve Örtük Krallar Çağı' Fransızca çıktı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın "Maskeli Tanrılar ve Örtük Krallar Çağı" adlı savunmasının Fransızcası çıktı.

Demokratik Uygarlık Manifestosu serisinin birinci cildi "Maskeli Tanrılar ve Örtük Krallar Çağı" Fransızcaya çevrildi ve Croquant yayınevinden çıktı.

Kitabın çıkış tarihi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik 9 Ekim 1998 komplosunun 22'nci yıldönümüne denk getirildi.

Kitabın Fransızcası 203 sayfadan oluşuyor. Tercüme ekibi, komploculara en büyük cevabın Kürt Halk Önderi Öcalan'ın düşüncelerini yaymak odluğunu belirtiyor.

Tercüme ekibi Demokratik Toplum Manifestosu'nun ikinci cildi olan "Maskesiz Tanrılar ve Çıplak Krallar Çağı"nın tercümesine de başladıklarını ve çok kısa sürede bu çalışmayı bitireceklerini ifade ediyor.

Ekip, Abdullah Öcalan'ın savunmalarının Fransızcaya çevrilmesi konusunda geç kalınmış bu durumu hızlı bir şekilde telafi edeceklerini belirtiyor.

Kitabın satışı Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F) ve Croquant yayınevinin internet sitelerinde yapılıyor. Satışlar 9 Ekim'den itibaren başladı. Farklı platformlarda da kitabın satışı öngörülüyor.

Kürt Halk Önderi'nin savunmaları bugüne kadar çok sayıda dilde yayınlandı ve yoğun ilgi gördü. Son olarak “Demokratik Uygarlık Manifestosu”nun üçüncü cildi Özgürlüğün Sosyolojisi, "Manifests der demokratischen Zivilisation 3- Soziologie der Freiheit" adıyla Almanca konuşulan Almanya, Avusturya ve İsviçre’de Unrast Yayınevi tarafından Nisan ayında yayınlanmıştı.