Mêrdîn Büyükşehir Belediyesi’ne resen soruşturma

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı, belediye meclis toplantısında İstiklal Marşı okunmadığı iddiasıyla Mêrdîn Büyükşehir Belediyesi hakkında resen soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Mêrdîn Büyükşehir Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimlerinin ardından gerçekleştirilen ilk Meclis toplantısında İstiklal Marşı okunmadığı iddiasıyla Türk İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişi görevlendirildiğini duyurdu; Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı ise , aynı iddiayla soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Savcılıktan yapılan açıklamada "Mardin Büyükşehir Belediye Meclisinin 13.04.2024 tarihli toplantısında, İstiklal Marşımızın okutulmaması ve saygı duruşunda bulunulmaması olayı ile ilgili olarak, Cumhuriyet Başsavcılığımızca resen soruşturma başlatılmıştır" denildi. 

AHMET TÜRK: KARALAMA POLİTİKASI 

Konuya ilişkin Mêrdîn Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk imzasıyla yapılan açıklamada, “Türkiye’de bayrak ve dinin siyasete alet edilmemesi gerektiğini, bu ülkenin ortak değerlerine her zaman saygı duyduğumuzu belirtmek isterim. İddia edildiği gibi bu ülkenin değerleri meclisimizde oylamaya sunulmamıştır. Söz konusu hadisenin mevcut gündemlerin dışında olduğunu, bundan önceki oturumlarda da şahsın bu tür gündem dışı konularla meclisin asli görevlerini aksattığını halkımızla paylaşmak isterim. Kamuoyunun bu tür karalama politikalarına itibar etmemesini rica ediyoruz. Ülkemizin, kentimizin ve halkımızın geleceği için çalışmaya devam edeceğiz” demişti. 

AMED BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE DE MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ 

Türk İçişleri Bakanlığı, Amed Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında ise ‘Türk bayrağının kaldırıldığı’ iddiasıyla Mülkiye Müfettişlerinin görevlendirdiğini açıkladı.