Onlarca sanatçıdan ‘Leyla’ şarkısı

Açlık grevindeki HDP’li vekil Leyla Güven’e destek amacıyla bir araya gelen çok sayıda sanatçı, “Leyla” adlı bir şarkı seslendirdi.

Leyla Güven, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kırılması amacıyla 92 gündür açlık grevinde. Güven’e uluslararası alanda destek büyürken, bu kez şarkılı bir destek geldi. Çok sayıda sanatçı bir araya gelerek “Leyla” şarkısını seslendirdi.

Şarkının sözlerini Diyarbakır 5 Nolu Cezaevi'nde 14 Temmuz 1982'de başlatılan ölüm orucuna tanıklık eden Fuat Kav kaleme aldı.

"Leyla" isimli şarkıyı seslendiren sanatçılar şöyle: Deniz Deman, Nilgün Başözdeş, Elenore Fourniau, Leman Stehn, Baran Bozyel, Nuray Balık, Ruken Yılmaz, Binewş Roj, Berivan Barcadurmuş, Gülistan Mousa, Perwin Ali, Sevdar Mousa, Xelil Xemgin, Ozan Seyidxan, Ozan Cömert, Ozan Emekçi, Ozan Serdar, Ferhat Tunç, Ozan Dilovan, Hesen Şerif, Necmeddin Xulamî, Rotînda Yetkiner, Baran Tezkorkmaz, Cuma Soner ve Diyar Dersim.

Şarkının klibinde Leyla Güven'in görüntülerinin yanı sıra dünyanın birçok yerinde mücadele içinde olan kadınlara yerverildi.

Leyla Güven de sosyal medya hesabından parçayı paylaştı. Güven'in parçaya ilişkin yazdığı teşekkür mesajı şöyle: "Birçok sanatçının bir araya gelerek benim için seslendirdiği bu muhteşem şarkı için her bir güzel yüreğe teşekkür ederim. Özlem duyduğumuz barış dolu günlerde coşkumuzu seslendireceğiniz şarkılarla duracağımız halayda buluşmak dileğiyle! İyi ki varsınız."

Kürtçe ve Türkçe olarak seslendirilen şarkının sözleri şu şekilde:

"Yürüyor, yürüyor bir kadın yürüyor / Dimeşe dimeşe jinek dimeşe

Elinde meşalesi milyonların önünde / Di desta meşalêyek li pêşiya mîlyonan

Yürüyor özgürlüğe bir kadın / Ber bi azadiye ve dimeşe

Hep vardım var olacağım, zincirleri kıracağım / Ez hebum wê her hebim van zincîran bişkinim

İnadına yürüyor bir kadın / Ez im jina serbilind dimeşim

Leyla milyonların yüreği Leyla / Leyla dile milyonayî tu Leyla

Leyla dağların çiçeği Leyla / Leyla kulilka çiyayî tu Leyla

Leyla barışın ak meleği Leyla / Leyla pêriya aştiyêyî tu Leyla

Eriyor bir kadın yavaşça eriyor / Jinek gav bi gav dihele jardibê

Anka kuşu misali küllerinden doğuyor / Ji xaliya xwe jîn dibe mina teyre sîmurxê

Karanlığı deliyor bir kadın / Tariya diçîrîne jinek ,hembezkirî roja me milyonan daye pey we

Ber bi azadiyê ve dimeşe."