Paris'te fotoğraf sergisi: Kürt kadınlar

Paris Montreuil Belediyesi ve Kadın Evi, Kürt kadınları konulu fotoğraf sergisi düzenledi.

Fransa’nın başkenti Paris’in Montreuil Belediyesi ile Montreuil Kadın Evi’nin, TJK-F’nin de katkılarıyla düzenlediği kadın konulu sergide, dün Kürt kadınları ve mücadelesini anlatan fotoğraflar sergilendi.

'LEYLA GÜVEN VE YOLDAŞLARI İÇİN ENDİŞELİYİZ!'

Montreuil Kadın Evi’nde dün, ‘Kürt kadınları’ temalı gerçekleşen sergiye Montreuil Belediye Başkan Yardımcısı Halima Menhoudj, Montreuil Kadın Evi Temsilcisi Roselyne Rollier, France İnsoumise Partisi Montreuil Encümeni Riva Gherchanoc ile Fransa Kürt Kadın Hareketi’nin (TJK-F) yanı sıra, birçok feminist ve ziyaretçi katıldı. Gün boyu süren sergide TJK-F, ziyaretçilere Kürt kadınlarını anlattı ve onların sorularını yanıtladı.

Menhoudi, Rollier ve Gherchanoc, HDP Milletvekili Leyla Güven ve onunla birlikte kadın yoldaşlarının sürdürmekte oldukları süresiz-dönüşümsüz açlık grevini de yakından takip ettiklerini belirtti. Paris’te katledilen 3 Kürt siyasetçi kadının katillerinin yargılanması için yapılan mücadelede yer aldıklarını ve bu yargının gerçekleşmesi için her yıl yapılan Paris Yürüyüşü’ne katıldıklarını söylerken, Güven ve açlık grevindeki kadın-erkek tüm yoldaşlarının sağlıkları için duydukları endişeyi dile getirdi.

Yapılan sohbetlerde Rojava Devrimi’ndeki kadınlar ve jineolojinin yanı sıra; ekolojik bir sistemi önemseyen Kürt kadınlarının çalışmaları uzun uzun konuşuldu.

PANELLE DEVAM EDECEK

Montreuil Belediyesi ve Montreuil Kadın Evi’nin etkinlikleri, 29 Mart’ta TJK-F’nin de konuşmacı olarak katılacağı ve Rojava Devrimi’ni anlatan bir de belgeselin izleneceği panelle devam edecek. Panele, çeşitli kadın örgütleri de katılacak.