PKK: Rojava Devriminin 7. yılında faşist işgal sökülüp atılacak

PKK Yürütme Komitesi, 19 Temmuz Rojava Devriminin yıldönümüne ilişkin yayınladığı yazılı açıklamada, ‘’Her türlü işgal ve saldırılara karşı halkların demokratik birlik ve kardeşlik ruhu da çok gelişecektir’’ dedi.

PKK Yürütme Komitesi, 19 Temmuz 2012 Rojava Devrimi 6. Yıldönümünü tüm halklara kutladı ve devrimin 7’nci yılında daha da gelişeceğini vurguladı.

PKK açıklamasında, ‘’19 Temmuz 2012, Rojava Kürdistan halkımızın özgür yaşam iradesini ve kararlılığını ortaya koyduğu gün oluyor. 14 Temmuz 1982 Büyük Ölüm Orucunda gösterilen onurlu özgür yaşam iradesi, 19 Temmuz 2012’de Rojava Kürdistan’da değişmez bir halk tutumu haline gelmiş bulunuyor. Bu temelde, altıncı yıldönümünde tarihi Rojava Özgürlük Devriminin, başta mimarı Önder Abdullah Öcalan olmak üzere Rojava Kürdistan halkımıza, Rojava Özgürlük Güçlerine ve tüm insanlığa kutlu olmasını diliyoruz. Kobani ve Efrin Direniş Şehitleri şahsında tüm özgürlük ve demokrasi şehitlerini saygı ve minnetle anıyoruz. Yedinci devrim yılında Rojava halkımızın toplumsal ve kültürel devrimi derinleştireceğine, öz savunmasını güçlendireceğine ve demokratik Suriye birliği temelinde siyasi mücadelesini geliştireceğine inanıyoruz’’ denildi.

ROJAVA DEVRİMİ DEMOKRATİK ORTADOĞU’NUN ÖNÜNÜ AÇMIŞTIR

Açıklamanın devamında şu değerlendirmeler yapıldı:

‘’Bilindiği gibi, Kürdistan ve Suriye devrimlerinin birer parçası olarak gelişen 19 Temmuz Rojava Devrimi, Önder Apo’nun demokratik modernite kuramı temelinde gelişen bir devrim olarak, özgür Kürdistan, demokratik Suriye ve demokratik Ortadoğu’nun önünü açmış ve yolunu aydınlatmıştır. Başta Arap toplumu olmak üzere Suriye ve Ortadoğu’daki tüm halklarla Kürt halkının demokratik birliğini ve kardeşliğini geliştirmiş, halkların bölgesel demokratik devrimini başlatmıştır. El Kaide ve DAİŞ çeteciliğine ve sömürgeci-soykırımcı TC faşizminin Cerablus, Bab ve Efrin işgaline karşı kahramanca direnerek, demokratik Suriye birliğini en önde savunan güç olmuştur. Kuzey ve Doğu Suriye’de geliştirdiği demokratik özerkliğe dayalı demokratik konfederalizm sistemiyle demokratik ulus olma sürecini geliştirmiştir.

ROJAVA DEVRİMİ AYNI ZAMANDA KADIN ÖZGÜRLÜK DEVRİMİ OLMUŞTUR

Kuşkusuz Rojava Devrimi özgür ve demokratik bir toplumsal devrim olduğu kadar, aynı zamanda bir kadın özgürlük devrimi de olmuştur. İdeolojik ve pratik bakımdan kadın öncülüğünde gelişen bir devrim olarak, hem Kürdistan ve Suriye devrimlerinin toplumsal özgürlük düzeyini belirlemiş, hem de bütün dünyada kadın özgürlük devriminin gelişmesi açısından tarihi bir kıvılcım rolü oynamıştır. Bu temelde, dünyanın tüm sosyalist, devrimci ve demokratik güçlerini teorik, ideolojik ve taktik bakımdan kendilerini yeniden sorgulamak zorunda bırakmıştır.

HER TÜRLÜ YABANCI İŞGAL SALDIRILARINA KARŞI DİRENİLDİ

Geçen altı yıl boyunca Rojava Kürdistan halkımızın her türlü yabancı işgal ve saldırıya karşı gösterdiği özgürlükçü ruh ve tutum, binlerce şehit vermesine rağmen yürüttüğü kahramanca mücadele tüm insanlık için tarihi bir örnek ve çekim gücü olmuştur. Gerçekten de her türlü takdire şayan bir özgürlükçü tutum, cesaret ve fedakârlık örneği gösterilmiştir. Özellikle Kürt kadınının gösterdiği özgür yaşam iradesi, bu temelde YPJ öncülüğünde geliştirdiği kahramanca direniş tüm insanlığı etkilemiş, dünyanın tüm kadınları için büyük bir moral ve güç kaynağı olmuştur.

ROJAVA ÖZGÜRLÜK DEVRİMİ TÜRKİYE ALANINI DAHA DERİN ETKİLEDİ

Rojava Özgürlük Devrimi tüm bölgeyi ve dünyayı etkilediği gibi, özellikle Türkiye alanını daha derin ve güçlü bir biçimde etkilemiştir. Dünyada olduğundan çok daha fazla olarak Türkiyeli gençler ve devrimci-demokratik hareketler Rojava alanına akmış, özellikle içten faşist çete saldırılarına ve dıştan kapitalist-sömürgeci müdahalelere karşı Rojava halkıyla omuz omuza özgürlük ve sosyalizm için savaşmışlardır. Bu temelde, Özgürlük Devriminin üçüncü yıldönümünde Rojava’ya geçip devrime destek vermek amacıyla Suruç’a gelen Türkiyeli devrimci gençlere yönelik 20 Temmuz 2015 tarihinde MİT-DAİŞ ittifakı ile bir katliam düzenlenmiştir. Üçüncü yıldönümünde söz konusu katliamı nefretle kınıyor, katliam şehitlerini saygı ve minnetle anıyoruz.

FAŞİST İŞGAL SÖKÜLÜP ATILACAK

Biz inanıyoruz ki, tarihi Özgürlük Devriminin yedinci yılında Rojava Kürdistan ve Suriye halkları Demokratik Suriye ve Özgür Kürdistan mücadelesini her bakımdan daha çok geliştirecekler, bu temelde Demokratik Ortadoğu Devriminin önünü daha çok açacaklardır. Her türlü yabancı işgale ve müdahaleye karşı halkların demokratik birlik ve kardeşlik ruhunu daha çok geliştireceklerdir. Başta Efrin olmak üzere Suriye’nin birçok alanında var olan faşist TC işgaline karşı birlikte ve aktif bir biçimde devrimci direniş mücadelesini yükseltecekler, AKP-MHP faşist işgalini söz konusu alanlardan söküp atacaklardır. Kadınlar ve gençler öncülüğünde toplumsal-kültürel devrimi derinleştirecekler, özgür birey ve demokratik komün çizgisinde demokratik ulusu inşa çalışmalarını her alanda başarıyla yürüteceklerdir.

Bu temelde 19 Temmuz Rojava Özgürlük Devriminin altıncı yıldönümünü bir kez daha kutluyor, devrim şehitlerini saygıyla anıyor, Rojava Kürdistan halkımıza ve Suriye halklarına özgürlük, demokrasi ve kardeşlik mücadelelerinde üstün başarılar diliyoruz. Zafer her zaman onların olsun!’’