Temelli: Öcalan huzur, AKP savaş getiriyor

HDP Eş Başkanı Sezai Temelli, tecride karşı açlık grevinde olan Leyla Güven'i selamlayarak, Öcalan'ın ülkeye huzur getireceğini vurguladı.

Adana’daki temaslarını sürdüren Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Sezai Temelli, Yüreğir ve Seyhan ilçelerinde halkla buluştu. Temelli’ye partili vekiller Meral Danış Beştaş ve Kemal Peköz eşlik etti.

Temelli, “Bu zorlu zorlu sürecin üstesinden geleceğiz. 40 yıldır hangi zorluk karşımıza çıkarsa çıksın ne baş eğmedik ne de çöktük. İyiliğin gücünü iktidar kılmalıyız. Bu ülkeyi Kötülükten kurtarmalıyız" derken, tecride karşı açlık grevinde olan HDP Milletvekili Leyla Güven'i selamladı.

'ÖCALAN ÜLKEYE UMUT VERİYOR'

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın barış için rolüne değinen Temelli, Öcalan'ın ortak yaşam ve demokratik ulus anlayışıyla ülkeye umut getirdiğini söyledi. Temelli, "Çöktürme Planı hazırlayanlar, bu ülkeye zulüm getirdiler, şiddet getirdiler. Suriye'ye de savaş zulüm ve şiddet getirdiler. Çünkü bu iktidar Kürt düşmanlığından besleniyor, bu iktidar ayrımcılıktan besleniyor. Bu iktidarın dili nefret dilidir. Şimdi bundan kurtulma zamanıdır" diye ekledi.

Temelli, "Tecridin son bulması aslında büyük bir adaletsizliğin son bulmasıdır" vurgusunda bulundu.

'HALKI YOKSUL BIRAKMAYA KARARLILAR'

Açlık ve işsizliğe işaret eden Temelli, şunları belirtti:

"Bu ülkede esnaf kan ağlıyor, işçiler çalıştığı halde yoksul. Asgari ücret bugün açlık sınırının altında. Bakın

askeri ücret pazarlığı yapacaklar. Askeri ücrete verecekleri zam yine açlık sınırının altında kalacak 1.600 liraya düşmüş, alım gücü inanılmaz gerilemiş asgari ücret için 2000 lira mı yapalım 2.100 liramı yapalım diye halkı yoksul etmeye kararlılar.

Diğer taraftan çiftçilerin durumu ortada, köylü perişan. Elektrik faturasını ödeyemediği için neredeyse köylüler vatan haini, terörist ilan edildi. O elektrik parasını ödeyecek gücü olmayan köylü suçlu, bunlar ise masum! Buna hiç kimse inanmıyor, inanmayacakta. Onların yalanlarından artık gına geldi. Bunların yalanlarının peşinden kimse gitmesin diye herkese bunları anlatacağız. Nasıl bir gelecek istediğimizi anlatacağız."

'BU SEÇİM ÖNEMLİ BİR EŞİK'

Yerel seçimlere de değinen Temelli, şunları dile getirdi:

"Yerel seçimler aslında bu kötü gidişata güçlü bir şekilde ‘dur’ diyebileceğimiz, bu gidişatı artık halktan yana, demokrasiden yana, özgürlüklerden yana çevirebileceğimiz önemli bir eşiktir, kritik bir dönemdir. Dört ay boyunca yerel seçimlere hep birlikte hazırlanacağız. Öncelikle tüm il ve ilçe teşkilatlarımız genel merkezle beraber örgütsel çalışmalarının önünü kesintisiz bir şekilde sürdürmeli. O zaman bu faşist zihniyetten bu ceberut anlayıştan, bu ‘Cumhur İttifakı’ denilen tekli anlayıştan, Erdoğan rejiminden kurtulmanın yolu halkımızın da içine sineceği, ilkelerimizin korunacağı ittifakları hayata geçirmektir. Bunun gereği ile yapacağız. Çünkü bu özgürlük için, barış için, demokrasi için taşımamız gereken bir sorumluluktur. Ama içimize sinecek, ilkelerimize, hassasiyetlerimize uygun bir çalışma olacaktır ve böylece Adana’da, Mersin’de, Çukurova’da ve Türkiye’nin her yerinde güç birlikleri, emek ve demokrasi güçleriyle, halkın tüm kesimleriyle bir araya gelebilecek ve onların rızasına uygun adayları yerellerde iktidara taşımak çalışmalarımızın içinde olacaktır."