TEV-ÇAND’dan Stuttgart’ta asimilasyona karşı panel

Kürt kültür hareketi TEV-ÇAND, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük ve Kürt sorununa çözüm hamlesi kapsamında Almanya’nın Stuttgart kentinde asimilasyona karşı bir panel düzenledi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük ve Kürt sorununa çözüm hamlesinin bir parçası olarak “Özgür yaşam, özgür kültür ve sanat” başlıklı panel, Stuttgart Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) ev sahipliğinde yapıldı.

 

FED-GEL’in organize ettiği panele konuşmacı olarak Hozan Şemdin, Onur Evin, FED-GEL Eşbaşkanı Maruf Kul, Stuttgart DKTM Eşbaşkanı Mesut Dağhan, Sanatçı Simar ve Stuttgart Kültür Komitesi Eş Sözcüsü Turgay Arkadaş katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Hozan Şemdin, kültür ve sanat faaliyetlerinin geniş kitlelere ulaşması gerektiğini vurgulayarak, farklı ulusları kucaklayan etkinliklerin yaygınlaşması gerektiğini söyledi.

Kültür ve sanatın halktan kopuk olmaması, halkın acı ve sevincini hissetmesi gerektiğini belirten Hozan Şemdin, bu yıl TEV-ÇAND'ın daha kapsayıcı ve halkla bütünleşik bir şekilde çalıştığını ifade etti.

"Halkla bütünleştikçe, çalışmalarımız daha da gelişecektir." diyen Şemdin, renkli bir yıl olması temennisinde bulundu.

Onur Evin ise Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a  Özgürlük Hamlesi kapsamındaki bu etkinliğin, Tev-Çand'ın Almanya'daki güney sahasında başlattığı kültürel asimilasyon ve soykırıma karşı yapılan "JIYANA AZAD, ÇAND Û HUNERA AZAD" hamlesinin ilk paneli olduğunu belirtti.

Onur Evin, Kürt kültürüne yönelik asimilasyon politikalarının, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecritle birlikte soykırımın bir parçası olduğunu vurgulayarak, asimilasyona karşı mücadeleye devam edeceklerini ifade etti.

Panel, Hozan Şemdin'in dengbej parçalarıyla kapandı.