Yurtdışındaki seçmenlere önemli çağrı

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, ‘’Demokrasi lehine vereceğimiz her oy, diktatörlüğe karşı verilmiş bir cevap, bir tutum ve ret olacaktır’’ dedi.

Avrupa Kürt Demokratik Toplum Kongresi (KCDK-E) Eşbaşkanlık Divanı, 24 Haziran’da yapılacak baskın seçime ilişkin yazılı bir açıklamada bulundu.

Açıklamada, Avrupa’da yaşayan seçmenlere önemli çağrılar yapıldı.

KCDK-E açıklaması şöyle

24 Haziran’da yapılacak seçimlerde yurtdışındaki oylar, belirleyici bir role sahip olacaktır. Her bir oyun değeri seçimin kaderini belirleyecek düzeydedir. AKP ve MHP ve onun paravan kurumları kadar Diyanet camileri ve diğer kurumları dünden beri faşist blok için çalışmaya başladılar.   Yurtdışı seçimleri 1 Haziran’da başlayıp, 15 Haziran’da sonlanacağını göz önünde bulundurarak bu çalışmaları hemen başlatmamız gerekmektedir.

Bu nedenle her Kürdistanlı ve Türkiyeli muhalifin her oyu, sandıktan AKP-MHP faşizmine ve DİKTATÖR Erdoğan’a karşı sandığa yansımalıdır. Öncelikle tüm seçmenlerimizin kayıtlı olması gerekir ki oylarımız sandığa etki edecek şekilde yansıyabilsin. Kullanılmayan her oy diktatör Erdoğan’a hizmet edeceği bilinciyle bu seçim çalışmalarına kararlılıkla yüklenmeliyiz. Demokrasi lehine vereceğimiz her oy, diktatörlüğe karşı verilmiş bir cevap, bir tutum ve ret olacaktır.

NASIL OY KULLANACAKSINIZ?

Öncelikle herkesin seçim sorgulaması yaparak kayıtlı olup olmadıklarını ve hangi konsoloslukta oy kullanacaklarını acilen öğrenmesi gerekmektedir. Seçim sorgulaması yapmak için http://www.ysk.gov.tr/ adresinde T.C. kimlik numarasını vererek tüm bilgileri öğrenebilirsiniz. Şayet seçmen kayıtlı değilse yada başka bir yerde kaydı çıkmışsa, Yurtdışı Seçmen butonu altında bulunan Adres Beyan Formu‘nu (Forum B) kağıda bastırıp, doldurarak, kayıtlı olduğunuz Başkonsolosluğa elden teslim etmeniz gerekmektedir.

Yurtdışı seçmen kayıtları 4 Mayıs tarihine kadar yapılabilmektedir. Yurtdışı Seçmen Kütüğüne yapılacak itirazların son günü 4 Mayıs’tır ve Avrupa saati ile 16.00’a kadar yapılabilmektedir.

KCDK-E olarak meclislerimize, bileşenlerimize ve dost kurumlara çağrımız derhal seçmenlerimizin seçmen sorgulama işlemleri için seçmenlere yardımcı olmalarıdır. Tüm dernek, dergah, Êzidî evleri, Camiler, spor kulüpleri günlük olarak seçmenlerimizin seçmen sorgulama işlemlerini yapmaya yardımcı olmaları ve ev dolaşarak seçmen sorgulamalarını yapmalarıdır.

HER TC VATANDAŞI OY KULLANABİLİR

Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin seçmen olarak oy kullanma hakkı bulunmaktadır. Bunun için tüm ülkelerdeki meclislerimiz ve bileşenlerimiz acilen seçmen sorgulama işlemeleri için komiteler oluşturmalı ve 4 Mayıs tarihine kadar seçmen olan hiç bir insanımızı kayıtsız bırakmayacak bir şekilde çalışmalar yürütmelidir. Sürenin kısalığını göz önünde bulundurarak, acilen seçmenlerimizin seçmen sorgulama işlemlerini yaparak, her insanımızın mutlaka oy kullanmasını sağlamak için yüksek bir tempoyla çalışma yürütmeliyiz.’’