İpekyolu Belediyesi eşbaşkanları hakkında iddianame

Görevleri gasp edilen ve tutuklanan İpekyolu Belediyesi eşbaşkanları hakkında hazırlanan iddianamede, sosyal medya paylaşımları ve 'gizli tanık' ifadeleri yer aldı.

Van'da 8 Kasım'da gözaltına alınıp, görevleri kayyumla gasp edilen ve 11 Kasım'da tutuklanan İpekyolu Belediyesi eşbaşkanları Azim Yacan ve Şehsade Kurt hakkında, Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması sonucunda hazırlanan iddianame tamamlandı. "Örgüte üye olma”, “Örgüt propagandası yapmak” ve “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa Muhalefet " iddiasıyla Van 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşması 10 Şubat 2020 tarihinde görülecek.

YARGININ ÜRETTİĞİ 'SUÇ'LAR!'

İddianamede, eşbaşkanların sosyal medya paylaşımları, 31 Mart seçimlerinden 19 gün önce dinlenen 'gizli tanık' ifadeleri, seçim günü de dahil olmak üzere belirli aralıklarla Muharebe Elektronik Şube Müdürlüğü'ne yapılan isimsiz ihbarlar, yerel bir internet sitesinde Yacan ve Kurt'u hedef alan haberler, cezaevlerinde yapılan açlık grevi döneminde katıldıkları basın açıklamaları ve işçi alımları suç sayıldı.
İddianamede, Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü'ne yapılan, "HDP İpekyolu Belediyesini aldıktan sonra belediye başkanları tarafından Atatürk'ün ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önceden asılı olan resimleri kaldırıldı, bunlara gereken neyse yapılsın" şeklindeki ihbar da yer aldı.
'Vanpostasıgazetesi' isimli yerel sitesinde yer alan hedef gösteren çeşitli haberler de iddianamede yer aldı.