ÖHD Şenyaşarlar'ın nöbetine katıldı

ÖHD Urfa Şubesi, Şenyaşar Ailesi'nin nöbetine katıldı.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamda yaralanan Ferit Şenyaşar’ın, Urfa'daki adliye önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti 529’uncu gününde devam ediyor. Anne ve oğlu, sabahın erken saatlerinde Suruç ilçesinde bulunan evlerinden adliye önüne geldi. Adliye binası girişinde gölgede oturmaları polis tarafından 8 Ağustos’tan bu yana engellenen Şenyaşarlar, nöbeti başlatmak için geldikleri adliye binası önünde polislerin saldırı tehditlerine maruz kaldı. Ardından “Şenyaşar ailesi adalet köşesi”ne gelen aile, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Urfa Şubesi üyeleri ile birlikte nöbeti başlattı.

ÖHD Urfa Şubesi yöneticilerinden Sedat Altundağ, Cumhuriyet Başsavcılığının ailenin adliye önündeki oturma eylemine zorluk çıkardığını belirterek, “Ailenin eylemi suç teşkil etmemektedir. Zira daha önce de adliye önündeki eylemlerinden dolayı haklarında açılan soruşturmalarda ‘soruşturmaya yer olmadığı’ kararları almıştır. Aile barışçıl bir şekilde oturma eylemi yapmaktadır” ifadelerini kullandı.

 ÖHD olarak ailenin yanında olmaya devam edeceklerini belirten Altundağ, “Ailenin talepleri hâlâ devam ediyor. Ailenin tek isteği adaletin sağlanması. 529’uncu gününde de ilk günkü gibi ailenin yanındayız” dedi.