Öztürk: Kürtler AKP-MHP iktidarına diz çöktürüyor

DBP Ağrı İl Örgütü binasının açılışında konuşan DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Kürtlerin direnişi sonucu AKP-MHP iktidarının diz çöktüğünü söyledi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Ağrı İl Örgütü’nün açılışı yapıldı. Törene Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk’ün aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. Öztürk, AKP-MHP iktidarının tüm planlarını Kürtlerin diz çöktürülmesi üzerine kurduğunu belirterek, çöktürme planının üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen Kürtlerin dimdik ayakta olduğunu, Kürtlerin direnişi sonucu AKP-MHP iktidarının diz çöktüğünü söyledi.

 'ÖZGÜRLÜĞE KADAR DİRENİŞ BÜYÜYECEK'

Ağrılıların Kürdistan tarihinde sömürgecilere karşı Ağrı Dağı’nda büyük bir direniş sergilediğini ifade eden Öztürk, “Diyarbakır zindanlarında Mazlum Doğan’ın ve yoldaşlarının mücadelesi tarihe not düştü. Mazlum Doğan ve yoldaşları şahsında Kürt halkını teslim almak istediler. Ama yoldaşlarımız bu duruşlarıyla Esad Oktay'ların, Kenan Evren'lerin zihniyetini yerle bir etti. O tarihlerden bu yana Kürt halkının direnişi, duruşu değişmedi. Büyüyerek, özgürleşene dek de bu devam edecek. Bunun bedeli ne ise vermeye de hazırız. Kürt halkı Mezopotamya’nın kadim halklarından biridir. Gelin; eşit, özgür bir yaşamı birlikte inşa edelim. Artık bilinmelidir ki; Başur’da, Rojava’da Kürtler, eski Kürtler değil. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Amerika’ya, Soçi’ye gidiyor. Bunlar çözüm değil. Sadece Kürdistan’ın değil Türkiye’nin sorunlarının çözümü Sayın Abdullah Öcalan’dır. Bir kez daha Ağrı’dan sesleniyoruz; direnişin ruhu Ağrı’dan başladı, İmralı’da devam ediyor” dedi.