Şenyaşar Ailesi'nin adalet arayışı sürüyor

AKP'li İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları tarafından eşi ve 2 oğlu katledilen Emine Şenyaşar, adalet arayışını STÖ ziyaretleriyle sürdürecek.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 24 Haziran 2018 Genel Seçimleri sürecinde AKP’li İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınları tarafından eşini ve 2 oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ve oğulları Ferit ile Mehmet Şenyaşar, sivil toplum örgütlerini ziyaret edecek. Anne Şenyaşar ve oğulları, bir hafta boyunca sivil toplum örgütleri ve resmi kurumları ziyaret ederek, destek talebinde bulunacak.

'LİNÇ EDEREK KATLETTİLER, YARGI SİYASİ KARAR VERİYOR'

Ferit Şenyaşar, ailesine dönük saldırıları hatırlatarak, “14 Haziran 2018 tarihinde Ak Parti milletvekili Yıldız’ın ailesi önce iş yerimizde daha sonra Suruç Devlet Hastanesi’nde 2 kardeşimi ve babamı linç ederek katlettiler. Olayın üzerinden neredeyse 2 buçuk yıl geçti. Yargı üzerinde siyasi baskı devam ediyor. Hastane dosyası üzerindeki gizlilik kararı ne zaman kalkacak diye sorduğumuzda, savcı bize ‘Hastane ile ilgili şüpheli bir durum yok. O yüzden gizlilik kararı devam edecek’ diyor" şeklinde konuştu.
"27 aydır kardeşim tek kişilik hücrede tutuklu bulunuyor" diyen Şenyalar, şunları da belirtti:
"TCK’nin 25 Maddesi açıktır. Bu yasadan yararlanarak serbest kalması gerekirken, keyfi uygulamalardan dolayı hâlâ tutuklu bulunuyor. Bize karşı yapılan bu hukuksuzluğu Ankara'ya taşıyacağız. Gerek resmi kurum gerekse de STK’ler olsun herkesin kapısını çalacağız. Bize yapılan zulmü anlatacağız."