Ararat: HPG'nin yeni tarzı düşmanın tekniğini boşa çıkarıyor

Türk devletinin Heftanin'de gerillanın direnişine çarptığını söyleyen HPG gerillası Deniz Ararat, "HPG'nin yeni tarzı düşmanın tekniğini boşa çıkarıyor" dedi.

HPG gerillası Deniz Ararat, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komployu, Heftanin direnişini ve Türk devletinin saldırılarını değerlendirdi. 9 Ekim 1998 yılında gerçekleşen uluslararası komplo sonucu Kürt Halk Önderi Öcalan'ın Suriye'den çıkmak zorunda kaldığını söyleyen Ararat, "Öncelikle uluslararası komplonun ardından 'güneşimizi karartamazsınız' sloganı ile fedai eylem yapan devrim şehitlerini anıyorum.

Komplonun amaçlarından biri Ortadoğu'ya müdahale etmekti. Komplocu güçlerin projesi için en büyük engel PKK ve Rêber Apo'ydu. Ortadoğu'da birçok hareket ortaya çıktı ama yapılan müdahalelerden dolayı hiçbiri gelişemedi. Fakat PKK ve Rêber Apo'nun ideolojisi komplocu güçlerin projelerini başarıya ulaştırmalarına engel oldu. PKK 40 yıldır başta Türk devleti olmak üzere bütün işgalci devletlere karşı mücadele ediyor. Dünyanın başına bela olan DAİŞ çetelerini de sadece Apocu güçler durdurdu. Bu yüzden komplocu devletler, Apocu güçlerle anlaşmak zorunda kaldı" diye konuştu.

HEFTANİN SENDROMU YAŞIYORLAR

Türk devletinin işgal saldırılarına karşı Heftanin'de devam eden direnişe dikkat çeken Ararat, tekniğine güvenen Türk ordusunun PKK'yi tasfiye etmeyi amaçladığını belirtti. Türk ordusunun, gerillanın teknik karşısında eylem yapamaz hale geleceğini umut ettiğini kaydeden Ararat, devamla şunları ifade etti: "İşgal saldırıların başından bu yana gerilla güçleri eylem halinde. Türk ordusunda şu an Heftanin sendromu yaşanıyor. Türk yetkililerin askerlere moral ziyaretinde bulunmak için sınıra kadar gelmeleri de bunun ispatıdır. Heftanin alanlarında güçten düşen askerlerini yeniden toparlamak istediler.

Türk devleti her gün 'Yok ettik, bitirdik, darbe vurduk' diye propaganda yapıyor. Fakat bunların hiçbiri doğru değil. Her yıl PKK'yi yok edeceklerini söylüyorlar. Ama PKK her geçen yıl güçleniyor, yeni atılımlar gerçekleştiriyor ve düşmana büyük darbeler vuruyor. Gerilla da bu süreçte yeni tarz ve taktiklerle daha da güçlendi. Türk devleti içerde bir tıkanma yaşadığı için gerilla alanlarına saldırarak çıkış bulmak istiyorlar. Ama bu planları da boşa çıkacaktır."

GERİLLA VE HALKIN MÜCADELESİ BAŞARIYI KAÇINILMAZ KILIYOR

Türk devletinin gerilladan yediği darbelerle şoka uğradığını vurgulayan Ararat, HPG'nin yeni savaş tarzına ilişkin şu bilgileri paylaştı: "HPG'nin yeni savaş tarzı Heftanin'de ortaya çıktı. Kürdistan gerillası 40 yıldır verdiği mücadele ile Türk devletinin bu operasyonlarla başarıya ulaşamayacağını ispat etti ve birçok operasyonu boşa çıkardı. HPG'nin yeni tarzı tük tekniklerini boşa çıkardı. Zaten teknikleri dışında propagandasını yapacak hiçbir şeyleri kalmamış. Heftanin'de bir kez daha gördük ki, askerlerin gerilla karşısında savaşacak gücü kalmamış.

Heftanin 'de birkaç alana girdikleri doğru ama bu gerillanın o alanlarda olmadığı anlamına gelmiyor. Gerilla her yerdedir. Herkesin bu gerçeği bilmesi lazım. KCK'nin açıkladığı "Tecride, Faşizme, İşgale Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı" hamlesi sadece gerilla üzerinden gelişmiyor. Gerilla ve halk üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdiği takdirde daha da güçleneceğiz. 2012 yılında bu şekilde bir mücadele ile düşmanı önderliğin ayağına götürdük. Gerilla ve halkın mücadelesi başarıyı kaçınılmaz kılıyor. Apocu güçler DAİŞ'i nasıl yenilgiye uğrattıysa, Erdoğan'ın çetelerini de yenilgiye uğratacaktır. Komplonun boşa çıkması ve Türk devletinin işgalinin sona ermesi için direniş alanını daha da güçlendireceğiz. "