Bakur heyeti, Süleymaniye’de aydınlarla buluştu

Kuzey Kürdistanlı heyet, Süleymani'ye'de ulusal birlik için aydınlarla buluştu.

Aydın, yazar, sanatçı, akademisyen ve Başur halkı ile ulusal birlik çalışmalarını tartışmak için Başur'a gelen Bakur Kürt partileri heyeti, Süleymaniye’de ilgiyle karşılandı. Geçen hafta içinde Başur'da aydın, yazar, sanatçı, siyasi şahsiyet, akademisyen ve Başur halkı ile ulusal birliği tartışmak için Başur'a gelen Bakur Kürt partileri, ikinci buluşmayı Süleymaniye’de gerçekleştirdi. HDP Hewlêr Temsilciliği öncülüğünde organize edilen buluşma, Dawa Oteli'nin konferans salonunda başladı. Buluşmaya çok sayıda aydın, yazar, sanatçı, akademisyen, siyasi parti temsilcisi ve siyasi şahsiyet katıldı. Açılış konuşması yapan HDP Hewlêr Eş Temsilcisi Müzeyyen Güneş, buluşmanın amacı hakkında bilgi verdi.

'TOPLUMUN TÜM KESİMLERİ DAHİL OLMALI'

Heyet adına yapılan konuşmalarda ulusal birliğin önemi ve zorunluluğuna dikkat çekildi.
DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk de "Birlik meselesi partiler üstü, toplum ve toplumun tüm kesimlerinin katılımı sağlanacak bir durumdur" dedi.
Konuşma yapan katılımcıların tamamı ulusal birliğin sağlanmasının zorunluluğuna değindi ve bunun nasıl sağlanabileceği konusunda önerilerini sundu.

İŞGALCİ SALDIRILARA DİKKAT ÇEKİLDİ

Konuşmacılardan Dilbilimci ve Siyasetçi Mıhemmed Emin Pencwini, "Ulusal birlik Kürtlerin olmazsa olmazıdır" dedi. Pencwini, Kürdistan genelinde yaşanan işgal saldırılarına dikkat çekerek, Bakur'daki gelişmelerin dört parça Kürdistan'daki gelişmeleri tetikleyeceğini söyledi.

'ERDOĞAN'IN HAYALİ KÜRT SOYKIRIMI'

Goran Hareketi Irak Eski Parlamenteri Serdar Abdullah, Erdoğan'ın 2023 hayallerini Kürt Soykırımı üzerine kurduğunu söyledi, buna karşı Kürtlerin tek ilacının ulusal birlik olduğunu söyledi.
Goran Eski Parlamenteri Peyman İzeddin, Başur'daki parçalanmışlığa vurgu yaptı, birliğin önce buradan başlaması gerektiğini söyledi.
İslami Yekgurti Başur Parlamenteri ve KNK Üyesi Ebubekir Heledni, KDP, YNK ve PKK'nin birlik konusundaki sorumluluklarını yerine getirmelerini istedi.