‘Bu savaşı büyük başarılarla sonuçlandıracağız’

Türk devletinin Zap, Avaşîn ve Metîna alanlarına yönelik işgal saldırılarına karşı tarihi bir direniş verildiğini belirten HPG gerillası Hogir Serhat, “Büyük umutlarla bu savaşı başlattık, büyük başarılarla sonuçlandıracağız” dedi.

Kürdistan Özgürlük Gerillası öyle bir süreçten geçiyor ki hayatlarının her anını özgürlük duygusunu yaşayarak geçiriyor. Aldığı her nefeste özgür bir Kurdistan’ı görme umudu var. Her koşulda kendini yeniden yaratıyor, yoldaşlarının direnişinden güç alarak mücadelesini büyütüyor. Zap, Avaşîn ve Metîna’da  işgal saldırılarına karşı devam eden direnişi Xakurkê alanında bulunan HPG gerillası Hogir Serhat ANF ajansına değerlendirdi.

Direnişi selamlayan Hogir Serhat, bu direnişin tarihsel önemini vurgulayarak, “Orada gösterilen direniş, sıradan bir direniş değil. Bu nedenle Xakurkê alanında yer alan gerillalar olarak oradaki direnişe destek olmak istiyoruz. Her ne kadar ağır bir süreç olsa da oradaki arkadaşların kararlı bir irade ile gösterdiği direnişten biz de moral alıyoruz. Bu direnişte şehit düşen arkadaşlarımıza layık olmak istiyoruz” diye konuştu.

GERİLLA DİRENİŞİ SAVAŞIN SEYRİNİ BELİRLEDİ

Ağır bir süreçten geçildiğine dikkat çeken Hogir Serhat, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Varlık ve yokluk savaşı veriliyor.  Onun için bizden ne isteniyorsa yapmak zorundayız. Bedeli ne kadar ağır olsa da ödemek zorundayız. Medya Savunma Alanları’nda yürütülen savaş, tarihi bir aşamadadır.  Türk devletinin savaşta gerillaya karşı kullanmadığı yöntem kalmamıştır. Yasaklanmış kimyasal silahları gerillaya karşı kullanıyor. Bu, savaş etiği ve ahlakına sığmaz. Bütün bunlar savaşta ne kadar zorlandığını gösteriyor. Gerilla direnişi, savaşın seviyesini ve seyrini belirledi. Halkın ve zindanların direnişi zirveye ulaştı. Savaşın bilançosuna bakıldığında şimdiden anlaşılıyor savaşın hangi seviyede seyrettiği. Günlerdir arkadaşların işgalci Türk ordusuna yönelik eylemleri sürüyor. Teknik ve askeri kayıpları büyüktür. Her ne kadar gerillaya karşı saldırılar yoğunlaşsa da uzman, hareketli ve otonom gerilla tim tarzı, savaşta büyük başarı kazanmıştır.”

İLHAMI İMRALI DİRENİŞİNDEN ALIYORUZ

Bu düzeyde yürüttükleri direnişin ilhamını Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan ve İmralı direnişinden aldıklarını kaydeden HPG’li Hogir Serhat, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Her ne kadar direniş yükseltilse de Önderlik direnişi kadar değildir. Önderlik, 23 yıldır İmralı’da nefessiz mücadele ediyor. Biz de Önderliğin emeğine sahip çıkmak istiyoruz. Bunun için çok ağır bir savaş veriyoruz. Direniş sadece gerilla mücadelesi ile sınırlı kalmamalı; özelikle Kürt halkı başta olmak üzere Ortadoğu halkları bu barbar savaşa karşı sessiz kalmamalı. Halkımız büyük bir iradeye sahip. Tarihi bir savaş tecrübesi var, yılların tecrübesine sahiptir. Savaşımız bütün uluslar içindir. Hep başı dik olmalı ve haksızlığı kabul etmemeliyiz ki egemenliğe karşı güç olabilelim ve başarıya ulaşabilelim. Büyük umutlarla bu savaşı başlattık, büyük başarılarla sonuçlandıracağız.”