Buldan: Kürdü inkâr eden gidecek!

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır’ın Cizre’de esnaf ziyaretinde bulundu.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Şırnak’ın Cizre ilçesinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Bayındır ve Buldan’a, HDP Sözcüsü Ebru Günay, Gençlik Meclisi Sözcüsü Dersim Dağ, milletvekilleri Nuran İmir, Hasan Özgüneş ve Hüseyin Kaçmaz ile partililer eşlik etti.

Ziyaret boyunca alkışlar, zılgıtlar ve “Bijî berxwedana HDP’ê” sloganlarıyla karşılanan Bayındır ve Buldan, esnafın yaşadığı sorunları dinledi. AKP’nin savaş politikaları nedeniyle derinleşen ekonomik krize dert yanan esnaf, yaklaşan seçimlere işaret ederek, tek umudun HDP olduğunu ve AKP’yi göndereceklerini söyledi.

EKONOMİK ÇÖKÜŞE TEPKİ

İdil Caddesi üzerinde başlayan ziyaretlerde, Buldan’ın selam verdiği 70 yaşlarındaki bir kişinin ağlaması dikkat çekti. Buldan ve Bayındır’a dert yanan genç bir esnaf, derinleşen ekonomik krizin esnafı bitirdiğini ifade ederek, “Ekonomik kriz giderek derinleşiyor, buna bir çözüm bulunması gerekiyor. Her yerde baskı var. Doğamızı talan ediyorlar, ağaçlarımız kesiyorlar. Bir açıklama yapılmasına dahi izin vermiyorlar. İktidarın değişmesi lazım. Kim ne derse desin, irademiz HDP’dir” dedi.
HDP’nin yürüttüğü muhalefeti ve siyasetin halka umut verdiğini dile getiren bir diğer genç, “HDP her yerde ve her alanda mücadele ediyor. Bütün saldırılara cevap veriyor. HDP ile gurur duyuyoruz. Sonuna kadar HDP’nin yanında olacağız, üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız. Z kuşağı HDP’nin yanında. Oy oranımız bu seçimlerde 14-15’in üzerinde. İktidar medyası bunu gizlese de biz bunun farkındayız. Oylarımız her geçen gün artıyor” diye konuştu.
Cizre Sebze Hali’ni gezen Buldan ve Bayındır, ekonomik krizin neden olduğu sorunları dinledi. Esnaf, her gün yapılan zamlardan şikayet ederek, ekonominin düzelmesi için tek umutlarının HDP olduğunu söyledi.
Ziyaret sırasında çözümü HDP’de gördüklerini söyleyen bir esnaf, “HDP’yi muhatap almayanı biz de muhatap almayız. Batıda bir ağaç kesiliyor, kıyamet kopuyor. Burada ağaç kıyımı oluyor, buna karşı bir açıklama yapınca saldırıyorlar. Bizi düşman olarak görüyorlar. Umudumuz sizsiniz” şeklinde konuştu.

BULDAN: BUNLARI GÖNDERECEĞİZ

Buldan ise HDP’yi inkar edenlerin, Kürtleri inkar edenlerin kaybedeceğini ifade ederek, “Bizi inkar edecekler gidecek. AKP Kürdü inkar ediyorsa, gidecek, bunun başka yolu yok. Biz onu göndereceğiz” ifadelerini kullandı.
 Buldan ve Bayındır, ziyaretler boyunca sık sık gençlerle sohbet ederek, yaşadıkları sorunları ve taleplerini dinledi.
 Bir esnaf, Meclis’te doğru siyasetin yürütülmesi durumunda halkın refaha kavuşacağını belirterek, “Bizler çözüm sürecini gördük, faydasını gördük. Bizim de umudumuz, seçtiğimiz milletvekillerinin parlamentoda doğru siyaset yürütmesidir” dedi.  
Buldan ve Bayındır, ziyaretlerin ardından partisinin Cizre İlçe Örgütü’ne geçti.