YJA Star gerillası Lilav Jinda: Cenga Heftanîn zafer cengi olacak

Türk devletinin Heftanîn'e yönelik saldırılarda tüm imkanlarını kullandığını söyleyen YJA Star gerillası Lilav Jinda, "Türk devleti ne kadar yönelirse yönelsin başaramayacak. Ne olursa olsun Cenga Heftanîn'i zafer cengi yapacağız" dedi.

Heftanîn'de 16 Mart’tan bu yana Türk devletinin işgal saldırıları devam ediyor. YJA Star ve HPG gerillaları da saldırılara karşı son yılların en büyük direnişini sergiliyor. YJA Star gerillası Lilav Jinda, Cenga Haftanîn'de yaşanan direnişe ilişkin konuştu. Türk devletinin bütün imkanları ile Heftanîn'e saldırdığını söyleyen gerilla Lilav Jinda, saldırıların hem karadan hem de havadan yapıldığını belirtti.

Özellikle teknik ağırlıklı saldırıların olduğuna dikkat çeken gerilla Jinda devamla şunları belirtti:

"Düşman Heftanîn'i zap etmek, gerillanın iradesini kırmak istiyor. Buna karşın gerilla bütün ruhuyla, iradesiyle, Beritan ve Zilanların geleneğiyle faşist Türk devletine büyük bir cevap veriyor. Ortada bir gerçek var faşist Türk devleti tekniki anlamda çok yöneldi obüs, havan, savaş, keşif uçağı vb. her türlü silahı kullandı. Bunun yanında gerillanın yürüttüğü direniş ve düşmana karşı gösterdiği irade büyük bir moral ve güç veriyor" diye konuştu.

GERİLLA SALDIRILARA KARŞI GÖĞSÜNÜ SİPER EDİYOR

Gerillanın saldırılara karşı göğsünü siper ettiğini vurgulayan gerilla Jinda, "Önderliğin belirlediği felsefe ve özgür yaşam dışında hiçbir yaşamı kabul etmiyoruz. Özgür yaşam uğruna savaşmak bizim için büyük bir moral ve güç kaynağıdır. Gerilla olarak duruş ve tutumumuz düşmana karşı hep bu seviyede olacak. En zor, en zahmet, en çetin ve en acılı anlarda dahi düşmana karşı büyük bir duruş ve katılımla Önderliğimizin felsefesiyle bu savaşı yürüttük. Bizi ayakta tutan bu gerçeklerdir.

Bir gerçek var ki HPG ve YJA Star gerillaları olarak Önderliğimize, halkımıza ve şehitlerimize söz verdiğimiz gibi ülkemiz için kanımızın son damlasına kadar savaşacağız ve bu uğurda savaşırken şehit düşmek bizim için büyük bir onurdur. Bizim için önemli olan bizden sonra doğacak çocukların özgür bir ülkede yaşamanın tadını ve mutluluğunu yaşamalarıdır" diye konuştu.

BİZİ AYAKTA TUTAN GÜÇ ÖNDERLİK VE ŞEHİTLER

"Bu tarih Mazlumların, Kemaller’in şahsında başladı şimdi de direnen gerillaların yazdıkları destanlarla devam ediyor" diyen gerilla Lilav Jinda, sözlerini şu şekilde noktaladı:

"Tarih canlı bir olgudur bundan kaynaklı sadece biz değil, sadece Heftanîn değil Kürdistan'ın hangi parçası olursa olsun, düşmanın yönelimi ne kadar ağır olursa olsun bu halkın iradesi ve sevgisi sayesinde her zaman direneceğiz. Halkımızdan ve Önderliğimizden aldığımız moral ve motivasyonla bu cengde başarıyı elde edeceğiz.

Türk devleti ne kadar yönelirse yönelsin yine de başaramayacak. Çünkü ortada bir gerçeklik var bizi ayakta tutan güç önderlik ve şehitler gerçeğidir. Bu değerler oldukça biz yıkılmayız. Ne olursa olsun Cenga Heftanîn'i zafer cengi yapacağız. Önderliğimiz genç başladık genç başaracağız dedi, biz de bu gençlik ruhumuzla, moral ve motivasyonumuzla bu cengde özgürlük ve başarıyı kesinleştireceğiz."