DTK: Kürtlere saldıran iktidar kaybetmeye mahkûm

DTK, Aysel Tuğluk'un cezasının onanmasına tepki göstererek, "Kürt halkına saldırarak rejim krizini atlatmaya çalışan iktidar, gittikçe kaybedecek" dedi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Kürt Siyasetçi Aysel Tuğluk'a verilen 10 yıllık hapis cezasının onanması üzerine bugün yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "AKP-MHP bloku siyaseten erimeye başladıkça yargı üzerindeki hegemonyalarını daha da arttırmaya ve yargıyı Kürtlerin aleyhine kararlar çıkarması için baskı altına almaya devam etmektedir" denildi.

'KORKU VE ACİZLİĞİN YANSIMASI'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:
"Sayın Aysel Tuğluk’la ilgili yargı kararı, doksanlı yılların çok gerisine düşen ve tamamen siyasallaşmış bir yargının Kürt halkının özgürlük, barış ve demokrasi talepleri karşısında içine düştüğü korku ve acizliğin bir yansımasıdır. Bu politika ile hedeflenen şey, bir taraftan Kürt halkının yılların emeği ile oluşturduğu meşru ve demokratik kurumları kriminalize ederek toplumu kurumsuz bırakmak, diğer taraftan Kürt halkının iradesi durumunda olan siyasetçileri bu kapsamda da yargı yoluyla siyasetin dışına itmektir.
İçeride ve dışarıda Kürt halkına saldırarak rejim krizini atlatmaya çalışan iktidar, gittikçe kaybetmeye devam edecektir.

DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Uluslararası toplumu, demokratik kitle örgütlerini, duyarlı siyasi partileri ve halkımızı tüm ülkeyi felakete sürüklemekten asla çekinmeyen bu kirli siyasete karşı tavır almaya, cezaevlerine kapatılan ve siyasal irademizi temsil eden siyasetçilerimizle, hukuksuz ve adaletsiz yargı kararlarıyla kriminalize edilmeye çalışılan kurumlarımızla dayanışma içinde olmaya çağırıyoruz."