Gerillalar: Önderliğimize sözümüzdür

YJA STAR ve HPG gerillaları, Öcalan’ın ve Kürdistan halkının özgürlüğünü kazanmak; eşit, demokratik ve özgür bir yaşama ulaşmak için 2020’yi zafer yılı yapacaklarına söz veriyor.

Kürdistan gerillaları, Öcalan’a layık bir mücadele vermenin hedeflerini olduğunu söyledi.

HPG ve YJA STAR gerillaları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsından Kürdistan halkına dayatılan Uluslararası Komplo’nun yıl dönümü vesilesiyle ANF’ye konuştu.

YJA STAR gerillası Berwelat Botan, Uluslararası Komplo’yu ilk günü kin ve öfkeyle mahkum ettiklerini belirterek, bu ’Kara Gün’ü, Kürdistan’ı ve halkını özgürleştirme, Öcalan’ın İmralı’dan çıkarma hedefini gerçekleştirerek aydınlığa kavuşturacaklarını söyledi.

PKK’yi yok etmek isteyen Türk devletinin, hiçbir zaman amacına ulaşamayacağını kaydeden Botan, “Bize öncülük eden yoldaşlarımızın izinde yürüyoruz. Zagros dağları zor ve asidir ama biz büyük bir aşk ve inançla bu dağlarda yaşıyoruz. Önderliğimizin ve halkımızın özgürlüğü için tüm gücümüzle mücadelemizi büyüteceğimizin sözünü veriyoruz” dedi.

YJA STAR gerillası Devrim Koçer ise Öcalan’ın sadece Kürt halkı için değil tüm ezilen halklar için kurtuluş reçetesi sunduğunu söyleyerek, hegemonik güçlerin de bu yüzden hedef aldıklarını vurguladı.

Koçer, şunların altını çizdi: “Önderliğimiz fiziki olarak uzak olabilir ama felsefesi ve ideolojisiyle her zaman bizimledir. Şunu unutmayalım; PKK, 6 kişiyle başladı ama şimdi milyonlardır.”

Aslında Öcalan şahsında tüm insanlığa karşı komplo yapıldığını ifade eden HPG gerillası Sidar Amed ise şöyle devam etti:

“Önderliğimizin felsefesi, Kürt halkının iradesini, kazanımlarını; Ortadoğu halklarının birliğini ve tüm dünya halklarının kardeşliğini temsil ediyordu. Kapitalist modernitenin oluşturduğu yıkımlara karşı bir alternatifti. Hegemonik güçler, bunu tehlike olarak gördüler. Önderliğimizin felsefesini boğmak istediler, çünkü oluşturdukları iktidarın yıkılacaklarını gördüler. İdeolojisini engelleyemeyince Önderliğimizi hedef aldılar. 21 yıldır Önderliğimiz İmralı’da ağır psikolojik şartlar altında tutuluyor. Önderliğimizin ve halkımızın özgürlüğünü kazanmak; eşit, demokratik ve özgür bir yaşama ulaşmak için 2020’yi zafer yılı yapacağımızın sözünü veriyoruz.”

HPG gerillası Şoreşger Xeregol, Öcalan’ın paradigması doğrultusunda ilerleyen Rojava Devrimi’ne dikkat çekerek, “Rojava Devrimi, 15 Şubat’taki komplonun boşa çıkartıldığının ve faşizme karşı bu direnişin kazandığının bir göstergesidir. Halkların birliğiyle yürütülen bir mücadele var. Tüm halklar ve inançlar, Türk ordusu ve çetelerine karşı birlikte direniyor. Bu komplonun boşa çıkartılmasıdır. Kürdistan gerillaları olarak Önderliğimizin ideolojisine layık bir mücadele vermek bizim en büyük amacımızdır” şeklinde konuştu.