Güney Kürdistan’da boykot yayılıyor

Güney Kürdistan’da işgalci Türk devletine karşı tepkiler büyürken, sivil toplum ve şirketlerden boykot çağrıları yükseliyor.

Süleymaniye üniversitelerinde okuyan öğrenciler ve öğretmenler, “Bijî berxwedana Rojava” sloganı ile Salim caddesinde bir araya geldi. Türk işgal saldırılarını sert ifadelerle kınayan öğrenciler, Türk ürünlerinin boykot edilmesi çağrısında bulundu.

Öğrencilerden Mihemed Eli, yıllardır Türkiye’den 12 milyar dolarlık ürün satın aldıklarına dikkat çekerek, “Şimdi Türkiye Rojava’da Kürt halkını soykırımdan geçiriyor. Kürt halkı olarak Türk ürünlerini boykot edelim, ekonomilerine büyük zarar verelim” dedi.

Sosyal ağlarda da boykot çağrıları yoğunlaşırken, son günlerde bir çok şirket Türkiye ürünleri ve seyahatlerini boykot etti.

Süleymaniye’de elektrik malzemeleri ve su ürünleri satan Eko Gold şirketi, artık Türkiye’den ürün satın almayacaklarını bildirdi.

Dêla pastanesi de Türk ürünlerinin satışını durdururken, seyahat acentesi Serko Travel Türkiye’ye seyahatleri durdurma kararı aldı.

Daha önce KTO Travel, Green Jet Travel ve Bella Travel de benzer şekilde Türk işgal saldırılarına karşı, Türkiye’ye yönelik tüm vize, bilet, otel kiralama ve gezileri durdurmuştu.