Hakkari, Yüksekova ve Nusaybin Belediye Eşbaşkanlarına gözaltı

Siyasi soykırımlar kapsamında Hakkari ve Nusaybin belediye binalarına baskın düzenlendi. Hakkari Belediyesi Eşbaşkanı ve Nusaybin Belediyesi Eşbaşkanları ve Yüksekova Belediyesi Eşbaşkanları gözaltına alındı.

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik başlattığı işgal saldırılarının ardından Kuzey Kürdistan'da de soykırım operasyonları arttı. Mardin’in Nusaybin ilçesinde siyasetçilere yönelik operasyonlar sürüyor. Sabah saatlerinde özel hareket timleri tarafından çok sayıda adrese eş zamanlı yapılan baskınlarda, Nusaybin Belediye Eşbaşkanları Semire Nergiz ve Ferhat Kut'un evine baskın düzenlenerek, gözaltına alındı. 

Belediye tarafından kurulan Kriz Merkezi’ne de baskın gerçekleştirdi. Baskın sırasında polisler burada görevli kişileri darp etti. Polislerin, bir belediye çalışanının burnunu kırdığı, bir diğer personeli ise çenesinden yaraladığı belirtildi. Merkeze yapılan baskında HDP’li Nusaybin Belediyesi Meclis üyesi Mehmet Emin Alkan gözaltına alındı.

Ayrıca, belediye binasına da baskın düzenlenerek, aramaların yapıldığı kaydedildi. Gözaltına alınan eşbaşkanlar ve meclis üyesinin Nusaybin İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Gözaltına alınanların Mardin İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube'ye götürüleceği belirtildi. 

Hakkari’de de belediye binasına polislerce baskın düzenlendi. Belediye binasında aramalar devam ederken, Belediye Eşbaşkanı Cihan Karaman’ın da evine baskın yapıldı Karaman gözaltına alınırken, belediye binasında aramalar sürüyor. 

YÜKSEKOVA BELEDİYESİ EŞBAŞKANLARI DA GÖZALTINDA

Yüksekova Belediyesi Eşbaşkanları Remziye Yaşar ile İrfan Sarı da gözaltına alındı.