Halk baskılara karşı HDP'nin etrafında kenetlenmeli

AKP'nin 2015 yılından bu yana Kürt halkının kazanımlarına yönelik saldırılarını arttırdığını söyleyen DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Türkiye halkların baskılara karşı HDP'nin etrafında kenetlenmesi gerektiğini söyledi.

HDP, AKP-MHP iktidarının baskı ve zulmüne karşı 15 Haziran günü Edirne ve Hakkari’den Ankara’ya doğru "Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşü" başlattı. Yürüyüş 20 Haziran günü Ankara'da yapılan basın açıklaması ile sona erdi. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, yürüyüşün amacına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. HDP'nin yürüyüş kararı almasından sonra kendilerinin de İstanbul merkezli destek çalışmaları yürüttüklerini söyleyen Bayındır, AKP-MHP iktidarının saldırılarına dikkat çekti. 2015 yılından bu yana Kürt halkının kazanımlarına yönelik saldırıların daha da arttığını vurgulayan Bayındır, Türkiye'de de demokrasi güçlerine karşı aynı saldırıların yapıldığını kaydetti.

"Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşü"nün baskı ve zulme karşı halkların HDP'nin etrafında kenetlendiğini belirten Bayındır konuşmasını şöyle sürdürdü: "Sivil toplum örgütleri ve halkla yaptığımız toplantılarda önümüzdeki süreçlerde nasıl hareket etmemiz gerektiğine dair bir yol haritası çıkardık. Yandaş medyanın tüm anti-propagandalarına karşı HDP'nin yürüyüşüne halk büyük destek verdi. HDP'nin yürüyüşünün amacı Kürt sorunun demokratik, birlik ve adaletli bir şekilde çözülmesi. Yine siyasi ve toplumsal tıkanmanın önünü açmak ve kadınlara yönelik şiddetin son bulması içindi."

KÜRT HALKININ KAZANIMLARINI KORUMAK İÇİN DAHA FAZLA ÇALIŞACAĞIZ

Yürüyüşün başından sonuna kadar amaçlarının ne olduğunu belirttiklerini vurgulayan Bayındır, "Bütün kara propagandalara karşı halk ve demokrasi güçleri yürüyüşü sonuna kadar destekledi. HDP'nin haklı yürüyüşü bu dönemin Gandi'nin Hindistan'daki yürüyüşü ile aynı anlamı taşıyor. 2. aşamada halkımızla daha fazla bir araya gelerek yolumuza devam edeceğiz. AKP-MHP iktidarı, her geçen gün güçlenen HDP'yi siyaset zemininden uzaklaştırmak istiyor. Sürekli savaş politikalarını canlı tutuyor. Bu şekilde toplumu muhalefetsiz bırakmak istiyor. Zaten HDP'nin yürüyüşü başladığında Güney Kürdistan topraklarını bombalamaya başladı. Bu saldırıları hala devam ediyor" diye konuştu.

AKP-MHP'nin artık toplumun sorunlarını çözmeye dönük bir siyaset yapamadığını ve iktidarın da bunun farkında olduğuna dikkat çeken Bayındır şöyle devam etti: "CHP dahil olmak üzere bu iktidara karşı olan herkesin Kürt sorunu ve Türkiye'deki diğer sorunların çözümü için devreye girmesi gerekir. Eğer gelecekte Türkiye siyaseti yeniden şekillenirse o zaman halka söyleyecek bir şeyleri kalmamış olacak. Önümüzdeki süreçte bu iktidara karşı Kürt halkının kazanımlarını korumak DBP olarak özellikle Kürdistan'da çalışmalarımızı daha fazla geliştireceğiz."