HDP'li 4 belediye daha gasp edildi-YENİLENDİ

AKP/MHP iktidarı, Batman’ın Beşiri ilçesinin İkiköprü Belde Belediyesi ile Van’ın Özalp,Muradiye ve Başkale belediyelerini de gasp ederek kayyum atadı.  

Batman’ın Beşiri ilçesinin HDP'li İkiköprü Belde Belediyesi, askerler tarafından basıldı. Belediye binasını ablukaya alan askerler, hizmet binasında arama yaptı. Belediyede arama devam ederken İçişleri Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı. Belediye Eşbaşkanı Osman Karabulut, hakkında “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla Batman 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden dava gerekçe gösterilerek, görevden uzaklaştırıldı. Karabulut’un yerine Beşiri Kaymakamı Sinan Aşcı kayyum olarak atandı.

ÖZALP VE BAŞKALE BELEDİYESİNE KAYYUM ATANDI

Van'da dün sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarıyla gözaltına alınan Özalp Belediyesi eşbaşkanları Dilan Örenci ve Yakup Almaç, Muradiye Belediyesi eşbaşkanları Leyla Balkan ve Yılmaz Şalan ile Başkale Belediyesi Eşbaşkanı Erkan Acar'ın yerine de kayyum atandı. Örenci ve Almaç yerine Özalp Kaymakamı Abdulkadir Çelik, Balkan ve Yılmaz Şalan'ın yerine Muradiye Kaymakamı Erkan Savar, Acar yerine ise Başkale Kaymakamı Asım Solak kayyum olarak atandı. 

Kayyum kararının resmi yazıyla Özalp Belediye Meclisi'ne ileten polislerin, belediye binasında dün akşam başlattığı arama sürüyor. Kilitli kapıları kıran polis, Belediye Meclis üyelerinin binaya girişine izin vermedi. 

Kayyum atandığına dair tebliğatın yapılmadığı Başkale'de ise belediye binası polis ablukasına alınmış durumda. 

Dün gözaltına alınan Özalp Belediyesi eşbaşkanları Dilan Örenci ve Yakup Almaç ile Başkale Belediyesi Eşbaskanı Erkan Acar, Muradiye Belediye eşbaşkanları Leyla Balkan ve Yılmaz Şalan hakkında avukat kısıtlılığı getirilmişti. "Örgüt üyeliği " ve "örgüt propagandası" iddiasıyla gözaltında bulunan 5 eşbaşkan İl Emniyet Müdürlüğü'nde tutuluyor. 

Son kayyum atamalarıyla HDP'nin 3'ü büyükşehir 26 ilçe ve 2 belde belediyesi gasp edildi.