Heftanin ve Xakurkê’de 5 mevzi ve 1 radar imha edildi

HPG/YJA Star gerillaları Heftanin ve Xakurkê’de işgalci Türk ordusuna yönelik eylemler düzenledi. Eylemlerde 5 mevzi ve 1 radar imha edildi, çok sayıda asker cezalandırıldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerillaların gerçekleştirdiği eylemlerin ayrıntılarını açıkladı.

HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

“İşgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesinde başlatmış olduğu işgal harekatına yönelik güçlerimizin Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında gerçekleştirdiği eylemlerin ayrıntıları şöyledir:

GERİLLALAR HAVADAN EYLEM DÜZENLEDİ

“Hava savunma birliklerimiz, 19 Haziran’da Şehit Berivan Tepesi, 28 Haziran’da Tepê Dupişk alanı ve 1 Temmuz günü saat 08.40’ta ise Xantur alanında işgalcilere karşı havadan eylem düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu eylemlerde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

1 Temmuz günü saat 16.00’da güçlerimiz, Xantur alanında işgalcilere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman askerlerinin 2 koldan yoğun ateş altına aldığı bu düşman birliğindeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından güçlerimiz düşman birlikleri ile 2 defa çatışmaya girmiştir. Bu çatışmalardaki ölü ve yaralı asker sayısı da tespit edilememiştir.

Eş zamanlı olarak güçlerimiz, Şehit Adar Tepesi’de konumlanan düşman birliklerini hedeflemiştir. Düşman birliğinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 1 asker cezalandırılmıştır.

DUPİŞK’TE 5 MEVZİ İMHA EDİLDİ

Aynı gün saat 17.00’da ise güçlerimiz, Tepê Dupişk alanında işgalcileri hedefleyen bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzilerinin 2 kolda yoğun ateş altına alındığı bu eylemde 5 mevzi imha edilirken, çok sayıda düşman askeri de cezalandırılmıştır.

26-30 Haziran tarihlerinde işgalci TC ordusunun Xantur alanında gerçekleştirdiği hava saldırıları sonucunda Şoreşger ve Welat arkadaşlarımız şehadete ulaşmışlardır.

28 Haziran tarihli açıklamamızda Şeşdara alanında yaşanan çatışmalarda Sema arkadaşımızın şehit düştüğü bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık. Arkadaşımız çatışma esnasında yaralandıktan sonra düşman güçlerine esir düşmüştür.

XAKURKÊ’DE RADAR İMHA EDİLDİ

Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesinde bulunan Şehit Axin Tepesi’denki radara yönelik eylem düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde radar imha edilmiştir. Eylem ardından işgalci güçler çevresindeki alanları rastgele bir şekilde bombalamıştır.

ZIRHLI ARACA EYLEM

29 Haziran günü saat 23.00’da güçlerimiz, Hakkari ile Gever (Yüksekova) arasındaki yol üzerinde bulunan bir zırhlı araca yönelik eylem düzenlemiştir. Düşman aracının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Bu eylemde düşmana karşı kahramanca savaşan Partizan arkadaşımız şehadete ulaşmıştır.

ŞEHİT GERİLLANIN KİMLİĞİ

Şehadete ulaşan arkadaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Partizan Botan
Adı Soyadı: Adıl Akyürek
Doğum Yeri: Mersin
Anne - Baba Adı: Hanife – Cemal
Şehadet Tarihi ve Yeri: 29 Haziran 2020 / Hakkari

Partizan yoldaşımız, işgalci TC devletinin Kürt halkına ve bölge halklarına dönük yürüttüğü katliam ve asimilasyon politikalarına karşı 2012 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Saflara geldiği andan itibaren kendisini sürekli eğiten ve geliştiren Partizan yoldaş, kısa bir sürede tüm yoldaşlarının gönlünde önemli bir yer edinmiştir. En son görev alanı olan Zagroslar’da düşmana karşı her zaman en ön cephelerdeki yerini almış ve sürekli bir mücadele içerisinde bulunmuştur. Şehit düştüğü ana kadar üzerine düşen tüm görev ve sorumlulukları başarıyla yerine getirmiştir. Örnek bir öncü militan olan Partizan yoldaş, arkadaşları arasında her zaman temiz yürekliliği, saflığı ve fedakarlığı ile tanınmıştır.

Şehadete ulaşan Partizan yoldaşımızın başta değerli ailesi olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor ve şehitlerimizin mücadelesini zaferle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz.

HAVA SALDIRILARI

1 Temmuz günü işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları düzenlemiştir. Bu kapsamda;

Saat 15.00 ile 15.30 arasında savaş uçakları, Zap bölgesine bağlı Çiyayê Reş Tepesi, Cehennem Tepesi, Saca köyü ve Karker alanı bombalamıştır.

Saat 23.50’de savaş uçakları Gare bölgesine bağlı Yekmalê köyü çevresini bombalamıştır.

Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”