Hewlêr, içerisinde hap bulunan Türk ürünlerini yasakladı

Federal Kürdistan Bölgesi İthalat ve İhracat Bakanlığı, içerisinde “hap” bulunan Türk üretimi kekler ve üzerinde şüphe bulunan başka ürünlerin toplatıldığını ve satışının yasaklandığını açıkladı.

Kasıma ayı başında Süleymaniye’nin Piremegrun ilçesinde Türk üretimi bir kek içerisinde hap bulunmuştu. Kek içerisinde çıkan bu maddeler, sosyal ağlarda da görüntülü olarak paylaşılmıştı. Dukan Kaymakamlığı Luppo marka keklere el koyarak, incelenmek üzere Sağlık Bakanlığı’na göndermişti.

Kaymakamlık ve Sağlık Bakanlığı henüz incelemenin sonuçlarına ilişkin açıklamada bulunmadı. Ancak RojNews’in İthalat ve İhracat Bakanlığı kaynaklarından elde ettiği bilgilere göre, keklerde hap çıktığı doğrulandı ve bu yönlü bazı kararlar alındı.

Bakanlığın sözcüsü Bextiyar Mela Ehmed, hapın titiz ve planlı bir şekilde kek içerisine yerleştirildiğini belirterek, “Örneğin, incelenen her karton içerisinde sadece bir kekte hap çıkıyordu” dedi.

Bextiyar, bu hapların çocukların beyin ve zeka gelişimi üzerinde olumsuz etkilerinin olduğu yönünde tespit yapıldığını ifade ederek, “Bu hapın adını bilmiyorum, doktorlar bilir. Yapılan tespitlere göre özellikle çocukların beyin gelişimi üzerinde olumsuz etkiye sahip” diye konuştu.

Başka ürünler üzerinde de şüphelerin olduğuna dikkat çeken Bextiyar, “Kek dışında, kötü ve zararlı olduğu gerekçesiyle başka ürünler üzerinde de şüpheler var. Gerekli incelemeler sonucunda kek ve diğer ürünlerin ithal edilmesi yasaklandı. Ayrıca mevcut ürünlere de el konuldu” şeklinde konuştu.