HPG’den 9 eylem daha: 11 işgalci cezalandırıldı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), işgalci Türk devlet güçlerine karşı 22 ve 23 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen dokuz eylemde en az 11 işgalcinin cezalandırıldığını açıkladı.

HPG-BİM yaptığı yazılı açıklamada “İşgalci TC ordusu Direniş Alanlarına ve savaş mevzilerine yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla saldırmayı sürdürmektedir. Buna karşılık Kurdistan Özgürlük Gerillası Apocu fedai ruh ve yüksek cesaretle işgalci TC ordusuna karşı eylemler gerçekleştirip darbe vurmaya devam etmektedir” dedi.

İki gün içerisinde yaşanan çatışmalar ve işgalci Türk devletinin saldırılarına ilişkin bilanço şöyle özetlendi: “Güçlerimizin gerçekleştirdiği 9 eylem sonucunda; 11 işgalci cezalandırılmış, 1 işgalci yaralanmıştır. Aynı zamanda 2 mevzi imha edilirken, 1 dron ve 1 askeri çadır imha edilmiştir. İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı; 14 kez yasaklı bomba ve kimyasal silahlar, 4 kez saldırı helikopteri, onlarca kez de obüs ve ağır silahlarla bombalamıştır.”

Gerilla eylemleri ve işgalcilerin saldırılarına ilişkin ayrıntılar ise şöyle:

“1. Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

– 22 Eylül saat 08:00’da Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Agir savaş mevzileri çevresinde bulunan işgalciler ağır silahlarla vurulmuştur. Bu eylemde 2 işgalci cezalandırılırken, 1 işgalci yaralanmıştır.

– 22 Eylül saat 11:00’da Çemço’ya bağlı Şehîd Fedakar Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

– 22 Eylül saat 12:30’da Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Agir savaş mevzilerine girmek isteyen işgalciler ferdi silahlarla vurularak darbelenmiştir. Güçlerimizin vuruşlarının ardından işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmıştır.

– 22 Eylül saat 15:00’da Çemço Direniş Alanı’nda harekete geçen işgalciler hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

– 22 Eylül saat 16:30’da Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Agir savaş mevzileri çevresinde bulunan işgalciler hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle iki kez vurulmuş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır.

2. Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Xakurkê bölgesinde;

– 22 Eylül saat 13:00’da Xakurkê’nin Girê Şehîd Derwêş alanındaki işgalciler denetim altına alındıktan sonra YJA Star hareketli timlerimizce koordineli gerilla eylemiyle hedeflenmiştir. Ağır silahlarla vurulan 4 işgalci cezalandırılırken, 2 mevzi de imha edilmiştir. Eylemin ardından alan üzerinde uçurulan dronları hedefleyen güçlerimiz 1 dronu imha etmiştir.

3. Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;        

– 22 Eylül saat 05:50’de Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler YJA Star hareketli timlerimizce orta otomatik silahlarla vurulmuş, 1 işgalci cezalandırılmış ve 1 askeri çadır imha edilmiştir. Eylemin ardından müdahale etmek isteyen işgalciler ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

–  23 Eylül saat 00:40’ta Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

4. İşgalci TC ordusunun yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

– 22 Eylül’de Girê Cûdî ve Girê FM Direniş Alanları’ndaki savaş mevzileri yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla 5 kez bombalanmıştır.

– 22 Eylül’de Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Felat ve Şehîd Agir savaş mevzileri ile Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Bahoz savaş mevzileri 9 kez yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla bombalanmıştır.

5. İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

– 22 Eyül’de Saca Direniş Alanı saldırı helikopterleriyle 4 kez bombalanmıştır.

– 22 Eylül’de Çemço, Girê Hakkarî, Girê Cûdî ve Girê FM Direniş Alanları obüs ve ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır.

– 22 Eylül’de Girê Cûdî Direniş Alanı üzerinde dron hareketliliği gözlenmiştir."