HPG: Hakkari ve Şırnak'ta 9 asker cezalandırıldı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerilla güçlerinin Hakkari ve Şırnak'ta işgalci Türk ordusuna yönelik düzenlediği eylemlerde en az 9 askeri cezalandırdığını ve 5'ini de yaraladığını belirtti.

HPG-BİM, gerillanın Çukurca'da üç ayrı eylem gerçekleştirdiğini, Şırnak'ın Cudi Dağı bölgesinde ise askeri bir birliği yakın mesafeden vurduğunu kaydetti.

STUNA'DA 2 ASKER ÖLDÜ, 4'Ü YARALANDI

Açıklamada Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı alanlarda gerçekleşen eylemlerin ayrıntıları şöyle belirtildi:

"26 Temmuz günü sabah saatlerinde işgalci TC ordusu Hakkari'nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Stuna alanında kontraların desteği ile alanda bir işgal operasyonu başlatmıştır. Bu operasyonda güçlerimiz ile işgalci TC ordusu arasında çatışmalar yaşanmıştır. Bu çatışmalarda 2 düşman askeri cezalandırılmış, 4 asker ise yaralanmıştır. Düşman birliklerine karşı kahramanca savaşan Delil ve Şervan yoldaşlarımız ise şehadete ulaşmışlardır.

KOORDİNE TEPESİ'NDE MEVZİ VE BARINAKLAR VURULDU

Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 11 Ağustos günü saat 18.00'da Hakkari'nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Koordine Tepesi'nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemdeki cezalandırılan ve yaralanan asker sayısı tespit edilememiştir.

XEREGOL TEPESİNDE BİR MEVZİ İMHA EDİLDİ, BİR ASKER ÖLDÜ

Yine devrimci hamle kapsamında KBDH birlikleri, 12 Ağustos günü Çelê'ye bağlı Xeregol Tepesi'nde bulunan düşman birliklerine yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının hedeflendiği bu eylemde 1 mevzii imha edilirken 1 düşman askeri ise cezalandırılmıştır."

CUDİ'DE ASKERİ BİRLİK VURULDU, 6 ASKER ÖLDÜ

HPG-BİM, Cudi Dağı bölgesinde de askeri bir birliğin etkili bir şekilde vurulduğunu belirtereki şunları ifade etti: "11 Ağustos günü saat 19.00'da güçlerimiz, Şırnak'ın Cudi Dağı bölgesine bağlı Kêre Eynika alanında konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman birliğinin yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 6 asker cezalandırılmış ve 1 asker yaralanmıştır. Gerçekleştirilen bu eylemde 15 Ağustos Atılımı'nın yıldönümünü selamlamak amacıyla yapılmıştır."

VAN'DAKİ BOMBARDIMANDA İKİ GERİLLA ŞEHİT DÜŞTÜ

HPG-BİM Van'da ise işgalci Türk güçlerinin başlattığı bir operasyonda bombardımanlar sonucu iki gerillanın şehit düştüğünü bildirdi:

"11 Ağustos günü saat 02.00 sularında işgalci TC ordusu Van'ın Çatak ilçesine bağlı Kato Xelila alanında bir operasyon başlatmıştır. İşgalci TC ordusu sabah saatlerinde alana yönelik bombardımanlar düzenlemiş ve yaşanan bu bombardımanlarda Destan ve Rêber arkadaşlarımız şehit düşmüşlerdir."