HPG: Helgurt Merivan yoldaşımızı saygıyla anıyoruz

HPG, Besta’da 7 Nisan 2019’da şehit düşen bir gerillanın kimliğini açıklayarak, saygıyla andı. HPG ailesi ve Kürdistan halkına başsağlığı diledi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“7 Nisan 2019 tarihinde Şırnak’ın Besta bölgesine bağlı Şehit Diyana alanında başlatılan operasyon süresince yaşanan çatışmalarda Helgurt (Nakaroz Süphani) yoldaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan Helgurt yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Helgurt Merivan
Adı Soyadı: Nakaroz Süphani
Doğum Yeri: Merivan
Anne - Baba Adı: Fatma – Salah
Şehadet Tarihi ve Yeri: 7 Nisan 2019 / Besta

Helgurt yoldaşımız Rojhılat Kürdistan’ının Merivan kentinde doğmuş, yurtsever bir ortamda büyümüş ve her bir Kürt insanı gibi işgalci güçlerin Kürt halkına uyguladığı insanlık suçlarına bizzat tanıklık etmiştir. Faşist rejimlerin her gün Kürt halkına yönelik olarak yürüttüğü katliam ve soykırım politikalarına karşı daha genç yaşta yönünü mücadele ve direniş alanlarına vermiştir. Dört parça Kürdistan’ın özgülüğü için yegâne mücadele alanının Kürdistan dağları ve Önder Apo’nun ideolojisinin çözüm olacağı bilinciyle, şehit düştüğü ana kadar fedai bir ruhla mücadelesini en üst bir düzeyde sürdürmüştür.

Görev aldığı her alanda çalışkanlığı ve öncülüğü ile tanınan Helgurt yoldaş, her görev ve eylemine büyük bir moral ve tutkuyla yaklaşan, Zagroslar’dan Botan’a kadar birçok mücadele alanında kalmış ve her görevi büyük bir inanç la başarıyla tamamlamıştır. Şehadete ulaşan Helgurt yoldaşımızın başta değerli ailesi olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına baş sağlığı diliyor ve şehitlerimizin bize bıraktıkları mücadele mirasını zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz.”