HPG, şehit Tîrêj Germav’ı saygıyla andı

HPG, 29 Kasım 2016 yılında şehit olan Tîrêj Germav’ı saygıyla anarak, “Özgür Önderlik Özgür Kürdistan yürüyüşümüzü zaferle taçlandırarak tüm şehitlerimizin hayallerini mutlaka gerçekleştirip her daim yaşatacağız” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklamasında şunlar belirtildi:

“7 Aralık 2016 tarihli açıklamamızda; 29 Kasım 2016 günü Mêrdîn’in Omerya bölgesinde gerçekleşen çatışmalarda Tîrêj yoldaşımızın şehadete ulaştığı bilgisini paylaşmıştık. Ayrıntılı sicil bilgileri netleşen Tîrêj Germav yoldaşımızı saygıyla anıyor, başta değerli ailesi olmak üzere tüm Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz.

Şehadete ulaşan yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Tîrêj Germav
Adı Soyadı: Bedirxan Abi
Doğum Yeri: Şirnex
Anne – Baba Adı: Hemrî – İsa
Şehadet Tarihi ve Yeri: 29 Kasım 2016 / Mêrdîn

Tîrêj yoldaşımız Gewda aşiretine mensup yurtsever bir ailenin çocuğu olarak Elkê’de dünyaya gelmiştir. Gewda aşiretinin ve Elkê halkının güçlü yurtseverlik geleneği ve toplumsal ahlakıyla büyümüştür. Kato dağının eteklerindeki Germav köyünde büyüyen Tîrêj yoldaşımız, Kürdistan coğrafyasının muhteşem güzelliğini bizzat yaşamıştır. Bu yüzden hem toprağa, hem ülkesine, hem de toplumsal kültürüne güçlü bir şekilde bağlanmıştır. Kürdistan Özgürlük Hareketi’nin en etkili yaşandığı Botan bölgesinde, Apocu hareketi çocuk yaşlarından itibaren tanımış, Kürdistan kahramanlarına büyük bir ilgi beslemiş, bir gün gerilla olmak en büyük hayali olmuştur. Dayısı ve amcası başta olmak üzere aileden birçok katılımın olması Tîrêj yoldaşımızın duygu ve düşünce dünyasını şekillendirmiştir. Başarılı ve zeki bir Kürt genci olduğu için üniversite okuyup mezun olmuş ve kısa süre mesleki olarak çalışmıştır. Fakat soykırımcı Türk devlet sistemi içinde Özgür Kürde yer olmadığını görmüş, bu temelde 2013 yılında Kürdistan’ı özgürleştirmek için gerilla saflarına katılmıştır. Yüksek bilinci ve parlak zekasıyla PKK yaşamına çabuk adapte olmuş, dağlarla bütünleşmiştir. Gerilla yaşamına büyük bir anlam vermiş ve ciddi değişim yaşamıştır. Erkenden gelişme sağlayan Tîrêj yoldaşımız, askeri uzmanlık akademisinde eğitim görmüştür. Buradaki başarılı performansıyla yoldaşlarına eğitim veren bir komutan olma düzeyine ulaşmıştır. Uzun bir süre boyunca birçok yoldaşına yol gösterip yardımcı olmuş, emek vermiş, yaşamın her anında arkadaşlarını eğitmiş, askeri taktiklerin geliştirilmesine kafa yormuş ve yeni dönem taktiklerine önemli katkılar sağlamıştır. Sürekli olarak Bakurê Kurdistan’da gerillacılık yapma isteminde olan Tîrêj yoldaşımızın bu talebi, 2016 yılında gerçekleşmiştir. 2016 yılında geçtiği Mêrdîn’e erkenden uyum sağlamış, o bölgenin gerillacılığını öğrenmiştir. Emekçi, mütevazi ve fedakar kişilik özelliklerine sahip olan Tîrêj yoldaşımız, aynı zamanda samimi yoldaşlığı, içten katılımı, ölçülü ve kararlı duruşuyla tüm yoldaşlarına güven verip sevgisini kazanmıştır. Tîrêj yoldaşımızın partiye katılımından ve duruşundan etkilenen birçok akrabası onun peşi sıra gerilla saflarına katılmıştır. Bu yüzden yurtsever ailesine düşman tarafından yoğun baskılar yapılmıştır. Ancak tüm bunlar Tîrêj yoldaşımızın ve akrabası olan parti saflarındaki yoldaşlarımızın düşmana olan kin ve öfkesini arttırmaktan, mücadeleyi büyütmekten başka bir şeye yol açmamıştır.

Tîrêj yoldaşımız partimiz ve halkımız için parlak bir gelecek vaat eden, umut dolu bir kahraman ve komutandı. Bakurê Kurdistan’a geçtiği yılda şehit olması Tîrêj yoldaşımızın hayallerini yarıda bıraksa da yoldaşları ve ardılları olarak şehitlerden aldığımız mücadele bayrağını daha da yükseltip Özgür Önderlik Özgür Kürdistan yürüyüşümüzü zaferle taçlandırarak tüm şehitlerimizin hayallerini mutlaka gerçekleştirip her daim yaşatacağız.”