HSM: Fedai kahramanlık çizgisi komployu yenmeyi başaracaktır

15 Şubat Komplosunu kınayan HSM, "yeni dönemin strateji, tarz ve taktiğiyle her bir HPG gerillası Uluslararası Komplo’yu tarihin çöp sepetine atmak için büyük azim, inanç, kararlılık ve fedai ruhla dönem görevlerini başarıyla yerine getirecektir" dedi.

Halk Savunma Merkezi(HSM) Karargah Komutanlığı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 15 Şubat Komplosu’nun 21. Yıl dönümü vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı.

Komutanlık, “Kürdistan halkını büyük bir soykırım ve yok olmanın eşiğinden kurtaran ve özgürlük mücadelemizin ideolojik-felsefik bilinç kaynağı olan Önder APO şahsında halkımızın özgürlüğünü ve iradesini ezmeyi hedefleyen 15 Şubat Uluslararası Komplosu’nu 21’inci yıl dönümünde şiddetle kınıyoruz. Öncelikle 15 Şubat 1999’dan beri İmralı işkence ve tecrit sistemine karşı insan üstü bir direniş gösteren ve bu kutsal özgürlük direnişinin mimarı olan Önder APO’yu saygıyla selamlıyor, derin bağlılığımızı bildirmek istiyoruz. Komploya karşı halkımızın yürüttüğü kahramanca mücadeleyi kutluyor ve bu komploya karşı Önderliğimizin etrafında ateşten bir duvar ören “Güneşimizi Karartamazsınız!” hamlesinin fedai şehitlerini saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.

HSM açıklamasında şu hususlara dikkat çekildi:

KOMPLO ÖNDER APO’NUN DERİN ÖNGÖRÜSÜ VE DİRENİŞİ İLE BOŞA ÇIKARILDI

“Ortadoğu’nun en kadim halklarından olan Kürdistan halkı sürekli bir biçimde egemen güçlerin saldırısına uğramış ve bu güçler halkımızı ve ülkemizi sömürgeleştirmek istemişlerdir. Halkımız bu sömürgeci güçlere karşı her zaman tarihi direnişler sergilemiş, bu yüzden de türlü türlü komplolarla yüz yüze kalmıştır. Kürt halkının haklı ve meşru özgürlük, adalet, eşitlik arayışları egemen güçler tarafından komplolar ile bastırılmaya çalışılmıştır.

Tarih içinde Kürt halkına dönük uygulanan tüm komplolardan çok daha büyük bir kapsamda ve farklılıkta geliştirilen 15 Şubat 1999 Uluslararası Komplosu Kürdün kesin ölüm fermanı olarak planlanmıştır. Fakat bu komplo Önder APO’nun derin öngörüsü, eşsiz direnişi ve halkımızla hareketimizin kahramanlık direnişi temelinde boşa çıkartılmıştır. Önderliğimiz İmralı işkence ve tecrit sistemine karşı kendisine dayatılan rehinelik pozisyonunun zihinsel ve ruhsal zincirlerini kırmış, Kürt halkına, onun şahsında tüm Ortadoğu halklarına ve dünyaya yeni bir özgürlük paradigması sunmuştur. Halkımızın “Kara Gün” olarak adlandırdığı uluslararası komplo sadece boşa çıkarılmamış aynı zamanda Önderliğimizin İmralı’da geliştirdiği demokratik toplum paradigması çerçevesinde hazırladığı savunmalarla Kürt Özgürlük Hareketi’ne ışık tutmuş ve özgürlük mücadelesine büyük bir güç katmıştır. Yaratılan bu yeni bakış açısıyla Devrimci Halk Savaşı çizgisinde stratejik ve taktik yenilenmeyi yakalayarak yüksek bir performans düzeyine ulaşan Kürdistan Gerillası, her koşul altında Önderlik sevgisinden ve onun zafer çizgisinden taviz vermeden büyük bedeller ödeyerek Uluslararası Komplo’ya karşı mücadeleyi önemli bir düzeye taşımıştır.

KOMPLONUN 22. YILINDA MÜCADELEYİ YÜKSELTECEĞİZ

Uluslararası Komplo’nun 22’inci yılına girmekte olduğumuz bu dönemde, halkımızın ve biz Kürdistan özgürlük gerillalarının Önder APO’nun esaretine tahammülü kalmamıştır. Önder APO’nun özgürlüğü sağlanmadan Uluslararası Komplo’nun tümden yenildiğinden bahsedemeyeceğimiz gibi, halkımızın da özgürleşemeyeceği bir gerçekliktir. Kürdistan özgürlük gerillasının temel hedefi bu olduğu gibi içine girilen yeni mücadele dönemi bu eksendeki tarihi gelişmelere sahne olacaktır.

Bu temelde yeni dönemin strateji, tarz ve taktiğiyle her bir HPG gerillası Uluslararası Komplo’yu tarihin çöp sepetine atmak için dönemin gerektirdiği mücadele çizgisini esas alarak büyük bir azim, inanç, kararlılık ve fedai bir ruhla dönem görevlerini başarıyla yerine getirecektir. Kürdistan Özgürlük Gerillası olarak Uluslararası Komplo’ya karşı sürdürdüğümüz bu mücadeleyi komplonun 22. yılında daha da yükselteceğimizi ve bu yolda komplo çizgisini yenme azmiyle üzerimize düşen görev ve sorumlulukları büyük bir fedakârlıkla yürüteceğimizi vurgulamak istiyoruz.“