HSM: Mam Zekilerin ve Zerdeştlerin ruhuyla direnerek başaralım!

Şengal’e yönelik alçakça saldırıyı kınayan HSM Karargah Komutanlığı, “Şengal’de her türlü saldırıya karşı Êzidî halkımızın yiğit öncüleri kahraman Mam Zekilerin ve Zerdeştlerin ruhuyla direnerek mutlak başarıyı elde edeceğinize kuvvetle inanıyoruz” dedi.

Halk Savunma Merkezi (HSM) Karargah Komutanlığı, YBŞ Genel Komutanlığı'na Türk devletinin saldırısı sonucu şehit düşen YBŞ’nin kurucu komutanlarından Zerdeşt Şengali ve savaşçılar için başsağlığı mesajı gönderdi.

Komutanlık açıklamasında şunlar belirtildi:

‘KANLARININ YERDE KALMAYACAĞINA İNANCIMIZ TAMDIR’

“Kürt, Kürdistan ve Êzidî halkına karşı düşmanlıkta sınır tanımayan sömürgeci soykırımcı faşist Türk devleti tarafından güçlerinize dönük 15.01.2020 tarihinde Dugırê köyünde gerçekleştirilen alçakça ve korkakça saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Her türlü saldırı karşısında yanınızda olduğumuzu ve acınızı candan paylaştığımızı bildirmek istiyoruz. Kalleşçe yapılan bu saldırıda başta Êzdîxan’ın kahraman evladı YBŞ’nin kurucu komutanlarından olan Zerdeşt Şengali olmak üzere YBŞ’nin değerli komutan ve savaşçıları Hamid Şengali, Şervan Cîlo ve Êzdin Şengali yoldaşların ailelerine, tüm Şengal halkımıza, Kürdistan halkına ve YBŞ’nin değerli komutan ve savaşçılarına başsağlığı diliyoruz. Êzdîxan’ın bu yiğit öncü evlatlarının intikamlarının alınacağına, kanlarının yerde kalmayacağına ve anılarının layıkıyla yaşatılacağına olan inancımız tamdır.

Tarih boyunca Êzidî halkımıza karşı geliştirilen 73 Fermanın büyük çoğunluğunun bizzat celladı olan, Êzidî halkını soykırımdan geçirme vahşetini uygulayan Osmanlı İmparatorluğu’nun bugünkü varisleri yeni Osmanlı hayalleriyle Kürdistan halklarına ve Êzidî halkımıza düşmanlığını hunhar bir biçimde yeniden sergilemiştir. Sadece DAİŞ’in uyguladığı vahşet ve soykırıma karşı halkımızı savunmak üzere kurulan YBŞ ve YPG gibi güçlere faşist AKP-MHP rejiminin bu şekilde saldırması boşuna değildir. Onlar müttefikleri olan DAİŞ’in yapamadığını yaparak DAİŞ’in intikamını almayı amaçlamaktadır. Soykırımcı faşist AKP-MHP alçaklarının “orada PKK var, PKK’yi vuruyoruz” diyerek Êzidî halkımızın değerli evlatlarına karşı gerçekleştirdikleri bu katliam hiçbir zaman unutulmayacak ve kanları yerde kalmayacaktır. Herkes biliyor ki, PKK ya da HPG olarak bizler AKP ve DAİŞ’in Şengal’deki soykırım planına müdahale gibi tarihi bir görevi tamamlayarak Nisan 2018 tarihi itibariyle Şengal’den resmen ve fiilen çekildik. Buna rağmen büyük bir yalan, aldatma ve alçaklıkla yapılan bu saldırı gerçekte Êzidî halkımızın Şengal’de iradeleşmesine ve kendi kendini yönetme amacına karşı geliştirilmiş bir saldırıdır. Sömürgeci soykırımcı faşist Türk devleti halkımızın herhangi bir yerde kendi kendini yönetme statüsünü kazanmasını kendisine karşı bir tehlike olarak görüyor, bir beka sorunu olarak ele alıyor ve bunun için böylesine alçakça katliamlarla devlet terörizmini Êzidî halkımıza karşı da uygulamış bulunuyor. Êzidî halkımızın Şengal’de Kürdistan’ın ve Irak’ın bir parçası olarak özgürce yaşam sistemini kurmasından, kendi öz savunma sistemini geliştirmesinden ve varlığını korumasından rahatsız olan bu soykırımcı faşist zihniyet sahipleri 15 Ağustos 2018’de Êzidî halkımızın yiğit evladı, öncüsü ve büyük devrimci Mam Zeki Şengali’ye yönelik geliştirdiği hunharca saldırıdan bu yana çeşitli saldırılarla nasıl bir terörist devlet olduğunu ortaya koymuştur. Bütün bu saldırıların tek amacı; Êzidî halkımıza düşmanlıktan, bir bütünen Kürdistan halkının varlığına ve özgür yaşamına karşıtlıktan başka bir şey olamaz. Gerçek şu ki, halkımızın tüm kazanımlarını yok etmek ve Kürt halkını bütün parçalarda statüsüz, kimliksiz bırakmak için hiç olmamasına rağmen “orada PKK var” diyerek açıkça Êzidî halkımızı ve kurumlarını hedeflemektedir. Türk devletinin gerçekleştirdiği bu alçakça terör saldırılarına karşı tüm Kürdistan halkının, ilerici demokratik kamuoyunun sessiz kalmaması ve Şengal halkının varlık ve özgürlük mücadelesiyle dayanışma içerisinde bulunması temel bir insanlık görevidir.

‘HALKIMIZI SAVUNMAYA HAZIRIZ’

Siz değerli YBŞ-YJŞ komuta ve savaşçılarının DAİŞ faşizmine karşı olduğu gibi onun ruh ve zihniyet ikizi olan AKP-MHP faşizmine karşı da aynı kararlılıkla büyük bir direnişi sergileyerek gereken cevabı vereceğinize inancımız tamdır. Şengal’de her türlü saldırıya karşı Êzidî halkımızın yiğit öncüleri kahraman Mam Zekilerin ve Zerdeştlerin ruhuyla direnerek mutlak başarıyı elde edeceğinize kuvvetle inanıyoruz. HPG olarak bu haklı ve meşru mücadelenizde sonuna kadar sizinle olduğumuzu tekrar belirtiyor, ihtiyacınızın olması halinde sizlere yardıma ve kutlu Êzdîxan’da faşizmin terörüne karşı sizlerle omuz omuza savaşmaya ve halkımızı savunmaya hazır olduğumuzu bildirmek istiyoruz.

Değerli komutan Zerdeştlerin ölümsüz ruhuyla her türlü saldırıya karşı doğru tarz ve taktikle direnerek kahraman şehitlerimizin anılarının layıkıyla yaşatılacağı ve böylece güzel ve özgür geleceğin garanti altına alınacağı inancıyla sizleri selamlıyor, üstün başarılar diliyoruz.”