Kato Jirka’da sabotaj: 4 asker cezalandırıldı

Gerilla güçleri Kato Jirka alanında hareket halindeki işgalci Türk askerlerine yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirdi. Eylemde 4 asker cezalandırıldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

“Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Kato Jirka alanında bulunan Deriyê Qaçê mıntıkasında bir süredir hareket halinde olan düşmanın bir birliği güçlerimizce denetim altına alınmıştır. Bir süre denetim altında tutulan bu düşman birliği sahada devam etmekte olan Şehit Medya Mawa ve Rızgar Gever İntikam Hamlesi kapsamında 29 Temmuz günü saat 16.30’da güçlerimizce sabotaj taktiği ile hedeflenmiştir. Düşman birliğinin tam isabetle vurulduğu bu eylemde 4 asker cezalandırılmış, 1 asker ise yaralanmıştır.

GABAR’DA OPERASYON VE ÇATIŞMA

13 Haziran günü işgalci TC ordusu Şırnak’ın Gabar bölgesinde bulunan Çırav alanında bir operasyon başlatmıştır. Saat 15.00 ve 21.30’da alana yönelik savaş uçakları ile bombardımanlar gerçekleştiren işgalci TC ordusu, taarruz helikopterlerinin desteğinde Skorsky helikopterler ile alana indirmeler yapmıştır. 14 Haziran gününe kadar devam eden operasyon süresince yaşanan çatışma ve bombardımanlarda Delil, Şervan ve Ruhan yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır. Şehit düşen arkadaşlarımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

TÜRK SAVAŞ UÇAKLARI AVAŞİN’İ VURDU

30 Temmuz günü işgalci TC ordusu Medya Savunma Alanları’ndan Avaşin bölgesine bağlı Tabura Ereba alanına yönelik obüs ve havan topları ile bombardıman düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda ormanlık alanda yangın çıkmıştır."