Nusaybin Davası görüldü

Tefrik edilen Nusaybin Davası'nda yargılanan 3 tutsağın görülen duruşması ertelendi.

Mardin'in Nusaybin ilçesindeki öz yönetim direnişleri sürerken 26 Mayıs 2016 tarihinde gözaltına alındıktan sonra tutuklanan 17’si çocuk 70 kişi hakkında açılan ve daha sonra tefrik edilen dava duruşmalarından 3'ü bugün görüldü. Mardin 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmalar kimlik tespitiyle başladı.

İlk olarak Dilber Tanrıkulu hakkında açılan davanın duruşması görüldü. Duruşma salonunda hazır bulunan Tanrıkulu, cezaevi yönetiminin savunmasına el koyduğunu ve halen kendisine teslim etmediğini aktardı. Tanrıkulu, bundan kaynaklı savunma yapmayacağını dile getirdi. Mahkeme, Tanrıkulu’nun savunmasını yapması için ek süre verdi. Duruşma, 3 Aralık tarihine ertelendi.

Daha sonra Osmaniye T Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Fırat Çiftçi’nin duruşması görüldü. Duruşma salonunda hazır bulunan Çiftçi, özel avukatıyla birlikte savunma yapacağını söyleyerek, ek savunma talebinde bulundu. Talebi kabul eden mahkeme, duruşmayı 10 Aralık'a erteledi.

Son olarak Osmaniye T Tipi Cezaevi’nde tutuklu olarak bulunan Recep Yel’in duruşması görüldü. Duruşma salonunda hazır bulunan Yel, reddi hakim talebinde bulundu. Daha önceki duruşmada esas hakkındaki dosyayı talep ettiğini belirten Yel, dosyanın kendisine CD olarak gönderildiğini ancak cezaevinde olduğu için dosyaya erişemediğini dile getirdi. Yel, savunma için ek süre talebinde bulundu.

Mahkeme, Yel’in talebini "mahkemeyi uzatmaya yönelik" olarak değerlendirerek, talebi reddetti.

Ardından söz alan Yel’in avukatı, reddi hakim talebinde bulundu.

Mahkeme bu talebi de reddederek, duruşmayı 6 Aralık tarihine erteledi.