Polis psikolojik sorunlar yaşayan kişiyi bayıldığı halde katletti

Agirî’nin Bazîd ilçesinde, psikolojik sorunları olduğu için havaya ateş açan Mehmet Kılıç, evine gaz bombaları atıldıktan sonra polislerce katledildi.

Agirî’nin Bazîd ilçesine bağlı Uluyol Mahallesi Akasya Sokak’ta psikolojik sorunlar yaşayan 65 yaşındaki Mehmet Kılıç, gece saatlerinde evinin balkonuna çıkarak havaya iki el ateş etti. Bunun üzerine Türk polisi mahalleye giderek evin etrafını sardı. Evin içerisine saatlerce gaz bombası atan polis, ardından eve girdi. Yaklaşık bir dakika evde kalan polisler, ardından dışarıya çıktı. Kılıç Ailesi ve halk, eve girdiklerinde Mehmet Kılıç’ı öldürülmüş halde buldu. Kılıç’ın göğsüne 5, başına ise bir kurşunun isabet ettiği öğrenilirken, Kılıç’ın öldürülmesinin ardından polisin itfaiye ekiplerini çağırarak evi yıkattığı belirtildi.

'BAYILDIĞI HALDE İNFAZ ETTİLER'

Kılıç Ailesi, şunları anlattı: “Polisler bizi arayarak evin önüne gelmemizi istedi. Biz oraya gittiğimizde abimizin havaya ateş ettiğini gördük. Yani kendi evinin duvarına sıkıyordu. Polise ‘Bizi içeri alın, biz onu ikna ederiz’ dedik ama bize izin vermediler. Saatlerce evin içerisine gaz bombası attılar. Zaten gaz bombası attıktan sonra uzun süre içeriden hiç ses gelmedi. Yani abimiz zaten o gazdan bayılmıştı. Sonra polisler kapıları kırarak içeri girdi. Bu silah sesleri gelmeye başladı. Bir süre sonra polisler dışarı çıktı ve evi yıkamaları için itfaiye çağırdılar. Ev yıkandıktan sonra içeri girdiğimizde abimizin cenazesi kanlar içerisinde duruyordu. Abimiz orada bayıldığı halde infaz edildi. Bu infaz hepimizin gözleri önünde yaşandı. Biz, aile bireyleri olarak tepki gösterdik ve içeriye girmeye çalıştık ama izin vermediler. Bu bir infazdır ve en kısa sürede polisler hakkında şikayetçi olacağız.”